OSTAVŠTINA DIVE

MISTERIJ OPORUKE KRALJICE SOULA Deset mjeseci nakon smrti Arethe Franklin, pronađene tri rukom pisane oporuke, dvije u ormariću, jedna pod jastukom

 REUTERS

Tri rukom pisane oporuke pronađene su u domu "kraljice soul glazbe" Arethe Franklin koja je u kolovozu preminula od raka gušterače u dobi od 76 godina. Kako izvještava BBC, članovi obitelji legendarne pjevačice u vrijeme njezine smrti kazali su da nije ostavila oporuku, ali ovog mjeseca pronađene su čak tri.

Dvije oporuke iz 2010. su pronađene u zaključanom ormariću nakon što je pronađen ključ, a jedna, iz ožujka 2014., bila je sakrivena ispod jastučića u dnevnoj sobi, prema navodima odvjetnika Davida Bennetta koji zastupa ostavštinu pokojne soul zvijezde.

Dijelove rukopisa teško je odgonetnuti, a na četiri stranice su riječi iskrižane, s frazama dopisanim po rubovima. Bennett je više od 40 godina bio odvjetnik Arethe Franklin i u ponedjeljak je sudu predao oporuke, a pritom je kazao sucu da nije siguran jesu li u skladu sa zakonima Michigana. Sudsko ročište održat će se 12. lipnja.

Oporuke su vidjeli sinovi pokojne pjevačice, ali nisu se usuglasili oko toga je li ijedna od njih važeća, a dva sina se protive oporukama.

Pored toga, Arethin sin Kecalf Franklin tvrdi da je njegova majka oporukom iz 2014. željela da on bude predstavnik ostavštine. No, taj posao će i dalje voditi Sabrina Owens, administratorica Sveučilišta Michigan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:16