KRALJEVSKI BRAK

Ljutiti princ oglasio se nakon navoda o prevari i razvodu: ‘To su zle, lažne glasine!‘; Građani mu baš i ne vjeruju

Suprug krunske princeze Victorije rijetko daje intervjue, a sada je na televiziji progovorio o glasinama da je bio nevjeran

Princeza Victoria i princ Daniel od Švedske

 Niviere/Sipa Press/Profimedia/Niviere/sipa Press/profimedia

Suprug švedske prijestolonasljednice, krunske princeze Victorije u intervjuu je zanijekao da je u njihovom braku bilo nevjere i da je par ikada bio na rubu razvoda. Princ Daniel (49), koji iznimno rijetko daje intervjue, žestoko je osudio sve one koji šire glasine po društvenim mrežama i u dijelu švedskih medija, rekavši kako su laži "ozbiljno utjecale na njihovu obitelj".

- Mnogi prijatelji iz Švedske i inozemstva su nam se javljali. Sve je u jednom trenutku doseglo neprihvatljive razmjere. Mislim da nema normalne osobe koja vjeruje u te glasine - rekao je princ u intervjuu za nacionalnu televiziju SVT.

Princ, koji uskoro slavi 50. rođendan, i princeza Victoria ove su godine proslavili 13 godina braka. Imaju dvoje djece, princezu Estelle (11) i princa Oscara (7).

Vlasnika vježbaonice Olofa Daniela Westlinga, princeza je upoznala kada je krenula na fitness kod njega, par su postali 2002. godine, zaručili su se tek 2009., a vjenčali godinu dana kasnije.

image

Princeza Victoria, princ Daniel, princeza Estelle i princ Oscar

Royalportraits Europe/bernard Rubsamen/Bestimage/Profimedia/Royalportraits Europe/bernard Rubsamen/bestimage/profimedia

Priča o bračnoj krizi žene koja će jednoga dana biti vladarica Švedske traje već dugo. Prošle godine tamošnji mediji počeli su pisati o"nevjerojatnoj izdaji" (njegovoj prevari) i kako im je brak u krizi.

Tada su članovi kraljevske obitelji poduzeli za njih sasvim netipičan korak - princeza i supružnik oglasili su se na Instagramu.

- Primijetili smo da se šire negativne glasine o našem privatnom životu, da postoje tvrdnje o izdaji i skorom razvodu. U pravilu ne komentiramo glasine i nagađanja. Ali kako bismo zaštitili svoju obitelj, želimo jednom zauvijek jasno dati do znanja da su glasine potpuno neutemeljene - izjavili su.

No, na sajtu Stoppa Pressarna, koji su prvi objavili vijesti o bračnoj krizi na Dvoru, nisu odstupili.

Njihov novinar Daniel Nyhlen rekao je: "Imali smo vrlo vjerodostojne doušnike, uključujući specijalne policajce i osoblje blisko paru".

Za podcast novina Svenska Dagbladet izjavio je kako se uopće nije dvoumio oko objave i njezine istinitosti.

- Nisam imao razloga za dvojbe. Ovdje se radi o švedskom ustavu. - rekao je.

Za glasine o bračnim nevoljama mnogi potvrdu nalaze i u činjenici da je princeza Victoria u posljednje vrijeme često sama ili u društvu djece tijekom obavljanja raznih dužnosti. Tako je nedavno s bratom, princom Carlom Philipom, i svojom djecom dočekala švedske reprezentativke u Kraljevskoj palači u Stockholmu nakon njihova povratka sa Svjetskog ženskog nogometnog prvenstva gdje su osvojile treće mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:19