‘THE IDOL‘

Kontroverzna serija namjerno skraćena zbog fantazija o silovanju? Fanovi bijesni: ‘Koji gubitak vremena‘

Doduše, neki izvori tvrde da je serija uvijek trebala biti ovakvog, kraćeg formata

Prizor iz prošle epizode ‘The Idola‘

 Hbo/Planet/Profimedia

Gledatelji "The Idola" ostali su u šoku nakon posljednje epizode jer su saznali da se kontroverzna serija bliži kraju nakon samo pet epizoda.

Nakon četvrte epizode pune seksa, gledateljima je rečeno da će se finalna epizoda emitirati sljedeći tjedan, unatoč tome što je portal Deadline prethodno objavio da će serija trajati šest epizoda. Iznenadna objava natjerala je mnoge obožavatelje da se zapitaju kako će voditelji emisije uopće povezati sve i rasplesti sve probleme u samo još jednoj epizodi od 60 minuta.

image

Lily-Rose Depp

Hbo/Planet/Profimedia/Hbo/planet/profimedia

- Mislio sam da će biti šest epizoda, a ne pet? Što se dogodilo? - tvitala je jedna osoba.

- Ozbiljno, sva ta drama i kontroverza za samo 5 epizoda?! Osjećam se kao da sam potratila vrijeme gledajući ‘The Idol‘ - stoji u drugom tweetu razočaranog gledatelja.

- Mislio sam da su kritičari serije pretjerivali, no možda su stvarno bili u pravu, pa je Sam izrezao određene scene - dodao je drugi, referirajući se na glasine da je redatelj serije Sam Levinson izrezao određene dijelove serije iz finalnog produkta usred negativnih reakcija zbog eksplicitnosti serije tijekom scena seksa.

image

Lily-Rose Depp i The Weeknd

Hbo/Planet/Profimedia/Hbo/planet/profimedia

Nadalje, obožavatelji kontroverzne serije tvrde da je spomenuti redatelj "sišao s uma" i zahtjevaju još "barem tri epizode da sve završi".

Iako nije jasno zašto je serija prekinuta, neki obožavatelji misle da je taj potez jasan pokazatelj budućnosti serije, piše Page Six.

- Po mom mišljenju, ‘Idol‘ neće imati drugu sezonu - napisala je jedna osoba.

Doduše, još jedan razlog za skraćenu sezonu mogao bi biti taj što su Amy Seimetz, izvorna redateljica serije, i Joe Epstein napustili HBO-ovu seriju tijekom produkcije. Levinson je tada bio primoran preuzeti obje uloge i naizgled promijeniti smjer serije. Izvor je naizgled potvrdio ovu teoriju za TVLine, rekavši da je “priča na kraju zahtijevala samo pet epizoda".

image

Lily-Rose Depp

Hbo/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Međutim, Rolling Stone je ranije izvijestio da su The Weeknd i Levinson zamijenili feministički nastrojene priče onim pričama koje mogu biti smatrane "fantazijom o silovanju". Doduše, neki izvori tvrde da je serija uvijek trebala biti ovakvog, kraćeg formata.

Povrh toga, nekoliko insajdera otkrilo je da Weekndovo "egomanijakalno" ponašanje na snimanju "nije iskustvo koje bi netko htio ponoviti". Unatoč stalnom padu gledanosti, HBO tvrdi da još nisu donijeli odluku o drugoj sezoni, a premijeru finala prve sezone "Idola" možemo očekivati u nedjelju, 2. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:30