DOSAD NEVIĐENO

K-pop osvaja svijet: Grupa BTS novim singlom Dynamite razvalila YouTube i srušila sve rekorde

Novi video ove K-pop senzacije u prva 24 sata pogledan je više od 100 milijuna puta
K-Pop Band BTS
 Image Press Agency/AFP

Zvijezde K-pop scene, BTS, svojim su novim singlom Dynamite srušili sve rekorde YouTubea, a njihov je novi spot pogledan više od 100 milijuna puta u samo 24 sata otkako je objavljen.

Ovaj bend iz Južne Koreje tako je prikupio najviše pregleda na toj platformi u prvom danu prikazivanja i srušio dosadašnji rekord koji također drži jedna K-pop senzacija, grupa Blackpink koja je ranije 2020. u prvom danu prikupila 86,3 milijuna pregleda.

S ukupno 101.1 milijun pregleda prvoga dana, BTS je oborio još jedan rekord za najuspješniju premijeru nekog glazbenog spota u povijesti YouTubea pri čemu je više od milijun obožavatelja pratilo premijerno prikazivanje videa.

Pjesma Dynamite u utrci je za prvo mjesto i na britanskim top listama, a prva je i na listi iTunesa u brojnim regijama, uključujući i Veliku Britaniju.

BTS, što mnogi smatraju skraćenicom od 'Behind The Scene' ('iza pozornice') - iako su sami članovi objasnili da je pravo značenje akronimaa BTS, prevedeno s korejskog, Bulletproof Boy Scouts - sedmeročlana je grupa koju čine RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V i Jung Kook.

Oformljen 2013. ovaj boyband uzdigao se do svjetske slave u posljednjih nekoliko godina, a prošle su godine svrstani na listu magazina Time među stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu za 2019. godinu.

U povijest su ušli i kao prvi južnokorejski bend koji je nastupao na stadionu Wembley, a taj je koncert rasprodan u samo 90 minuta.

Pjesma Dynamite, u kojoj se ovlaš spominju američka košarkaška zvijezda LeBron James, Rolling Stonesi i King Kong, njihov je prvi singl u potpunosti otpjevan na engleskom.

I dok su već dvaput bili na vrhu britanske ljestvice albuma, ovo će im biti, uspiju li pobijediti u utrci, prvi broj jedan na ljestvici singlova.

Dok se to ne dogodi, momci mogu slaviti svoj YouTube rekord.

Pa ipak, njihov rekord mogao bi biti kratkoga vijeka jer im opasno za vrat puše još jedna K-pop senzacija, djevojke pod imenom Blakcpink koje su objavile singl Icecream nastao u suradnji sa Selenom Gomez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:28