JESU LI PRETJERALI?

‘Gadi mi se ovo licemjerje na Oscarima‘: Poklon-vrećice vrijedne 140.000 $ izazvale bijes gledatelja

Zvijezde bi se trebale odreći poklona i novac donirati za Ukrajinu - poručili su korisnici društvenih mreža

lash Fary šef Distinctive Assetsa, pokloni za nominirane 2022, Oscar

 Instagram - Distinctive Assets

Svake godine obavezna popratna tema uz dodjelu nagrada Oscar su skupe i ekskluzivne "poklon-vrećice" ili kako ih zovu "Svi pobjeđuju" pokloni koje dobiva dio nominiranih. Ove godine podijeljeno ih je 28 i to u kategorijama najbolje glumice i glumca, najbolje sporedne ženske i muške uloge, najboljeg redatelja, a dobile su ih i tri voditeljice priredbe, Wanda Sykes, Amy Schumer i Regina Hall. Sa svakom novom dodjelom Oscara, vrijednost poklona, koji već dvadeset godina za redom slažu u PR tvrtki Distinctive Assets osnivača Larryja Faryja, raste. Ove je, tako, dosegla iznos od gotovo 140.000 dolara ili 967.000 kuna.

U 52 dijela poklona - gomili kozmetike, delicija, estetskih zahvata, igračaka, gadgetića - ove godine najskuplji je trodnevni boravak u dvorcu Turin u Škotskoj, vrijedan 50.000 dolara. Gosti mogu uživati u svim sadržajima tog dvorca iz 17. stoljeća, uz butlera i doček uz pratnju gajdaša. Tu su i liposukcije nadlaktica vrijedne 12.000 dolara, renovacija doma vrijedna 25.000 dolara, lekcije kod trenutno popularnih životnih trenera i fitness stručnjaka, sićušni gruntovi u škotskom visočju, maslinova ulja i mineralne vode.

Dakako nisu svi oduševljeni činjenicom da zvijezde koje u svojim govorima zdvajaju nad sudbinom svijeta, spominju rat u Ukrajini i pozivaju sve da pomognu žrtvama, dobivaju suludo skupocjene poklone. Savršena platforma za izražavanje stava o licemjerju su društvene mreže. Na Twitteru i drugim mrežama brojni su korisnici rekli da se taj novac mogao potrošiti puno bolje, recimo na humanitarnu pomoć milijunima izbjeglica iz Ukrajine.

Jedan je korisnik napisao kako mu se gadi "woke Hollywood", drugi kako se bogata elita međusobno lijepo smiješka i dobiva "poklon vrećice" vrijedne 140.000 dolara, a on se pita koliko bi se djece beskućnika moglo pomoći tim novcem. Poručio je američkim glumcima koji zazivaju pomoć za Ukraijinu da se odreknu poklona i novac pošalju humanitarnim organizacijama.

Voditelj s TV mreže CNBC Scott Wapner napisao je kako je proveo sate razmišljajući o tome zašto nominirani za Oscare dobivaju poklon tolike vrijednosti - "... i još uvijek ne razumijem" - dodao je.

Mnogi od kritičara smatraju da bi najbolje bilo prebogate poklone prodati na aukciji i novac donirati organizacijama koje se bave izbjeglicama. Spominju Scarlett Johansson kao primjer kako slavni i bogati koji ionako sve dobivaju posluženo na pladnju i mogu si priuštiti što požele, trebaju postupiti - glumica je, naime, svoju "Svi pobjeđuju" vrećicu poklonila organizaciji PETA, koja se u SAD-u bavi zaštitom životinja, kada je bila dvostruko nominirana za Oscara 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:28