DISNEYLAND IZ PAKLA

Evo gdje će zatvoriti Epsteinovu pomagačicu: ‘Čekaju je aerobik i vrtlarstvo, ali i ubojiti cimeri‘

Ghislaine Maxwell osuđena je na 20 godina zatvora jer je Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka

Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein

 Us Attorney Office/zuma Press/profimedia/

Novi zatvor Ghislaine Maxwell bit će poput "Disneylanda" u usporedbi sa zatvorom u kojem je živjela dok je čekala suđenje u New Yorku, piše Daily Mail. Njeno sljedeće odredište, s obzirom na adresu na kojoj namjerava živjeti nakon puštanja na slobodu, je Danbury Federal Correctional Institution u Connecticutu.

Zatvor koji ima odvojene muške i ženske odjele, bio je dijelom inspiracija za izmišljeni popravni zavod Litchfield u zatvorskoj dramskoj TV seriji "Orange Is The New Black".

Ovaj Ghislainenin novi dom bit će "poput Disneylanda" u usporedbi s Brooklynom, kaže Justin Paperny, čija tvrtka, White Collar Advice, savjetuje imućne klijente kako se nositi sa životom iza rešetaka.

Kaznena djela Ghislaine Maxwell preteška su da bi je smjestili u instituciju s minimalnim osiguranjem ili tzv otvoreni zatvor, no paperny kaže da da joj vlastita staza za trčanje, igralište za bejzbol i brižno njegovani travnjak s drvećem i stazama neće teško pasti.

Ustanova nudi "široku ponudu hobija, zanata i glazbe" za zatvorenike, kao i razne treninge, vrtlarstvo, aerobik i fitness "za osobe starije od 50". Također, prostor ima knjižnicu i kapelicu.

image

Ghislaine Maxwell

Rob Kim/Afp

Prije nego što Maxwell može iskoristiti objekte, vlasti će morati odrediti razinu sigurnosti koja će joj trebati. Psiholozi će procijeniti treba li je promatrati 24 sata zbog mogućeg samoubojstva i izolirati od ostalih zatvorenika.

Njeni vlastiti odvjetnici tvrdili su, nakon što je njenom cimeru u pritvoru navodno nuđen novac da je objesi, da "postoje brojni zatvorenici koji ne bi oklijevali ubiti gospođu Maxwell - bilo zbog novca, slave ili jednostavno- uvjerenja. Ako se te tvrdnje pokažu točnim u Danburyju, mogla bi se ponovno naći u izolaciji. Ipak, navodno je već pokazala znakove prilagodbe na zatvorski život.

Podsjetimo, Ghislaine Maxwell osuđena je na 20 godina zatvora jer je osramoćenom bivšem američkom financijašu Jeffreyju Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:16