LEGENDARNI GITARIST

Eric Clapton financira antivakserski bend, njihove pjesme o cjepivu dosta su eksplicitne

Clapton je nedavno izazvao kontroverze kada je rekao da neće nastupati na mjestima koja zahtijevaju covid potvrde
Eric Clapton
 Justin Ng/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Legendarni gitarist Eric Clapton, koji je izrazio protivljenje cjepivima za koronavirus, odlučio je financirati antivakserski rock bend koji zagovara "slobodu odabira u medicini", piše Rolling Stone magazin.

Gitarist je donirao 1300 američkih dolara, te je posudio kombi za turneju britanskoj grupi "Jam for Freedom", čiji tekstovi pjesama glase "možeš gurnuti svoje otrovno cjepivo u dupe". Clapton je također donirao određenu svotu grupi kako bi u međuvremenu mogli kupiti vlastiti kombi.

Claptonova donacija dospjela je putem GoFundMe stranice benda prošlog proljeća. GoFundMe je jedna od najpopularnijih internetskih platformi za javno financiranje.

Osnivač grupe Jam for Freedom Cambel McLaughlin isprva je mislio da je Claptonova donacija šala, ali rekao je magazinu Rolling Stone da je shvatio kako je stvar ozbiljna kada je dobio poruku od samog Claptona.

"To je bilo nešto u stilu: 'Hej, Eric, radiš sjajan posao', rekao je McLaughlin za časopis.

Dvojac se u konačnici čuo putem telefonskog poziva i Clapton mu je ponudio svoj kombi za turneje i nepoznatu količinu novca kako bi grupa mogla kupiti nove kotače.

Clapton je nedavno izazvao kontroverze kada je rekao da neće nastupati na mjestima koja zahtijevaju covid potvrde.

Clapton je primio dvije doze AstraZenecinog cjepiva, ali rekao je da je pretrpio "katastrofalne posljedice" zbog nuspojava, piše Rolling Stone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:20