NOVI ALBUM

Bosanski kralj diska se vraća: Nakon duge stanke, ponovno ‘polijeće‘ legendarno Mirzino jato

Legendarni bend Mirzino jato vraća se na scenu albumom koji se zove, kako drugačije nego ‘King iz Back‘

Mirzino jato

 Screenshot YouTube

Sjećate li se hita ‘Apsolutno tvoj‘ bez kojeg početkom osamdesetih nije mogla proći večer u disco klubu? Pjevali su ga članovi benda Mirzino jato kojeg su činili Mirza Alijagić, Zuzi Zumreta Midžić i Gordana Ivandić. Grupa je u Sarajevu osnovana koncem sedamdesetih, a 1978. godine u studiju čuvenog Nikole Borote snimili su singl ‘Apsolutno tvoj‘ koji je prvotno tiskan u svega 5000 primjeraka. No, postao je apsolutni hit, pa je na koncu ovaj singl prodan u skoro pola milijuna primjeraka.

Pjesme za prvi album benda, koji je nastao pod utjecajem grupe Boney M, pisao je Sead Zele Lipovača iz Divljih jagoda, dok im je tekstove radila Marina Tucaković. Objavili su dva albuma: ‘Šećer i med‘ iz 1979. godine, te ‘Najslađi rode‘ iz 1983. godine, a nakon toga grupa se raspala. Zuzi Zu nastavila je solističku glazbenu karijeru, Gordana (sestra Ipe Ivandića, bubnjara Bijelog dugmeta), postala je pjevačica benda Makadam, dok je Mirza neko vrijeme pjevao u sarajevskoj operi, a potom se iz Sarajeva preselio u Austriju, gdje i danas živi.

Sve ovo pišemo, jer je Mirzino jato nakon dugih godina odlučilo prekinuti diskografsku stanku. Legendarni bend vraća se na scenu albumom koji se zove, kako drugačije nego ‘King iz Back‘. S jedanaest pjesama, album obećava povratak u velikom stilu, donoseći svoje prepoznatljive groovy zvukove prožete diskoelementima koji neumorno potiču na ples.

image

Mirzino Jato - King is Back

Promo/

- ‘King is Back‘ snažan je spoj nostalgičnih elemenata koji podsjećaju na zlatno doba diska, uz moderni dodir koji osvježava zvuk benda. Pjesme s albuma odišu energijom, čineći ih savršenim izborom za plesne podije, ali i opuštene trenutke. Povratak benda je i prilika za obožavatelje da ponovno dožive nostalgične diskozvukove koje Mirzino jato donosi ovim albumom. Malo je reći da su spremni osvojiti nove generacije slušatelja svojim zaraznim ritmovima, ali i podsjetiti stariju publiku na svoj autentični zvuk - kažu u Croatia Recordsu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:34