ZVIJEZDA ‘MINARIJA‘

Bila je oduševljena osvojenim Oscarom, ali tek Bradom Pittom: ‘Konačno, pa gdje ste bili...‘

Američki glumac imao je posebnu ulogu na dodjeli Oscara: proglasiti pobjednicu u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge.
Yuh-Jung Youn i Brad Pitt
 Chris Pizzello/AFP

Američki glumac Brad Pitt imao je posebnu ulogu na sinoćnjoj dodjeli Oscara: proglasiti pobjednicu u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge.

Oscara je dobila južnokorejska glumica Yuh-Jung Youn za ulogu bake u filmu "Minari" o imigrantskoj južnokorejskoj obitelji osamdesetih godina u SAD-u.

"Ne mogu vjerovati da sam večeras ovdje", rekla je Youn i našalila se kako svi pogrešno izgovaraju njezino ime. "Večeras vam je svima oprošteno", dodala je.

Brad Pitt je stajao sa strane dok je Youn držala govor zahvale, a nakratko je izgledalo kao da promatra južnokorejsku glumicu sa suzom u oku, prenose američki mediji.

- Gospodin Brad Pitt, konačno, drago mi je što smo se upoznali, gdje ste bili dok smo snimali film, našalila se Youn, prva južnokorejska glumica koja je osvojila Oscara u ovoj kategoriji.

"Ne vjerujem u natjecanja", rekla je Youn, čestitajući ostalim glumicama nominiranim u ovoj kategoriji. "Ja samo imam malo sreće, mislim. Imam više sreće od vas."

"Kako je moguće da sam pobijedila Glenn Close? Svih pet nominiranih glumica su pobjednice. Možda sam ja samo imala više sreće nego drugi, a možda je samo riječ o američkom gostoprimstvu prema glumici iz Južne Koreje? Nisam sigurna, dodala je.

Još jedna anegdota dogodila se na pressici u pirigodi osvojenog Oscara. Američka novinarka, očito oduševljena američkim glumcem, pitala je korejsku glumicu kako miriše Brad Pitt, na što je Youn ostala zbunjena rekavši:

- Nisam ga mirisala, pa nisam ja pas, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:12