SKUPLJAJU DONACIJE

Beckham prepustio svoj Instagram hrabroj Ukrajinki: ‘Neka svi vide ove potresne slike‘

David Beckham u partnerstvu s UNICEF-om prikuplja donacije za Ukrajince

David Beckham

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Bivši proslavljeni nogometaš i ambasador UNICEF-a David Beckham prepustio je kontrolu nad svojim profilom na Instagramu ukrajinskoj liječnici Irini, dječjoj anesteziologinji i šefici regionalnog perinatalnog centra koja radi u gradu Harkivu kako bi opisivala iskustva pomaganja ljudima u ratom pogođenom gradu.

Beckham, koji ima 71,4 milijuna pratitelja na toj društvenoj mreži rekao je da želi istaknuti 'nevjerojatan rad' medicinskog osoblja koje djeluje usred ruske invazije. "Pogledajte moje storyje kako biste saznali više o nevjerojatnom poslu koji Irina i zdravstveni radnici poput nje rade kako bi spasili živote u Ukrajini", rekao je, dodajući da je u partnerstvu s UNICEF-om te da zajedno prikupljaju novac za Ukrajince.

Liječnica je tijekom nedjelje objavljivala isječke i fotografije na profilu, pokazujući kako je rat utjecao na rad njezina tima.

"Danas ću vam pokazati kako radimo u vrijeme rata i tko smo postali tijekom ovih ratnih dana", istaknula je.

Podijelila je slike podruma u koji su pacijenti prebačeni nakon početka bombardiranja grada i upoznala pratitelje s liječnicima koji se brinu o novorođenčadi, a pokazala je i uređaje koje je bolnici donirao UNICEF.

image

IG story Davida Beckhama

Instagram

Prvog dana rata, trudnice i majke su evakuirane u podrum.

"Bila su to užasna tri sata koja smo proveli zajedno. Nažalost, nismo mogli evakuirati u podrum bebe na intenzivnoj skrbi jer one ovise o uređajima koji im spašavaju živote. Prvi dani bili su najteži. Morali smo naučiti raditi uz bombardiranje i napade", iskrena je liječnica.

Pratiteljima je predstavila Janu i njezina sina Mihajla, koji je drugog dana rata rođen s problemima s disanjem, a čija je obiteljska kuća uništena tijekom borbi. Rekla je da je djetetu sada bolje.

image

IG story Davida Beckhama

Instagram

"Moj radni dan sada traje 24 sata dnevno, radim po cijeli dan. Vjerojatno riskiramo svoje živote, ali uopće ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao. Doktori i sestre u ovoj bolnici brinu se i plaču, no nitko od nas neće odustati", poručila je Irina.

Beckham je pozvao svoje pratitelje da doniraju dobrotvornoj organizaciji koja radi u Ukrajini kako bi obiteljima osigurala pristup čistoj vodi i hrani, osigurala nastavak usluga za zaštitu djece i pratila situaciju s izbjeglicama u susjednim zemljama.

"Zahvaljujući vašim donacijama, generatori kisika koje su dobili pomažu novorođenčadi da prežive u užasnim uvjetima", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 01:12