VELIKO PRIZNANJE

Američka glazbenica Taylor Swift proglašena osobom godine časopisa Time

Time ističe da je je Swift ‘prva osoba u svijetu umjetnosti koja je proglašena osobom godine zbog svog uspjeha kao umjetnice‘

Taylor Swift

 Suzanne Cordeiro/Afp

Američka pop zvijezda Taylor Swift, koja je uzdrmala glazbenu industriju fenomenalno uspješnom turnejom, u srijedu je proglašena osobom godine časopisa Time.

"Odabrati jednu osobu koja predstavlja osam milijardi ljudi na planeti nije lak zadatak. Izabrali smo osobu koja predstavlja radost. Netko tko donosi svjetlo svijetu", rekao je Sam Jacobs, glavni urednik časopisa.

“Ona je bila poput vremena, bila je posvuda.”

Swift je u natjecanju za osobu godine pobijedila osam drugih finalista, uključujući kralja Charlesa III. i Barbie.

Američka pop zvijezda zauzimala je mnoge naslovnice 2023., dijelom zahvaljujući iznimno popularnoj turneji Eras Tour koja se pokazala prevelikom i za Ticketmaster te izdavanjem nove verzije albuma "1989" iz 2014. koji je oborio rekorde prodaje.

Swift je također postala predmetom akademskog i (još više) novinarskog interesa: Sveučilište Harvard ima kolegij "Taylor Swift i njezin svijet", a Gannett, najveći novinski lanac u Sjedinjenim Državama, imenovao je posebnog izvjestitelja koji će pratiti samo nju.

Time ističe da je je Swift "prva osoba u svijetu umjetnosti koja je proglašena osobom godine zbog svog uspjeha kao umjetnice".

Prošle godine ovu je titulu dobio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:16