PRIČA O OZLOGLAŠENOM REPERU

50 Cent snima dokumentarac o Diddyju i njegovim optužbama: ‘Želimo dati glas onima koji ga nemaju‘

Reper je dokumentarac najavio još u prosincu, a otkrio je i što planira napraviti s prihodima od serije

50 Cent, P. Diddy

 Image Press Agency/nurphoto Via Afp/

Reper 50 Cent surađuje s Netflixom na novoj dokumentarnoj seriji čije će se radnja vrtjeti oko optužbi protiv Seana Combsa, poznatijeg kao P. Diddy. Seriju je režirala Alexandria Stapleton, a snimanje je u tijeku.

"Ovo je priča sa značajnim utjecajem. To je složen narativ koji se proteže kroz desetljeća te nisu samo naslovi ili isječci koje smo do sada vidjeli. Ostajemo čvrsto predani davanju glasa onima koji nemaju glas i predstavljanju autentičnih perspektiva. Iako su optužbe uznemirujuće, pozivamo sve da se sjete da priča Seana Combsa nije cjelovita priča o hip-hopu i njegovoj kulturi. Cilj nam je osigurati da individualna djelovanja ne zasjene šire doprinose kulturi", rekli su 50 Cent i Alexandria za Variety.

image

50 Cent

Roberto Finizio/Nurphoto Via Afp

50 Cent, koji je vlasnik produkcijske tvrtke G-Unit Film & Television, je izvršni producent filma. Stapleton je također izvršna producentica kroz House of Nonfiction, udrugu kreatora i filmaša, a u produkciji će sudjelovati i Texas Crew Productions.

Reper je otkrio i što planira napraviti s novcem koji će dobiti od serije. Kako kaže, prihodi će biti iskorišteni za podršku žrtvama seksualnog nasilja. Upravo je seksualno nasilje jedan od razloga zašto je Diddy već duže vrijeme na lošem glasu i zašto je prije nešto manje od dva tjedna uhićen. Trenutno se nalazi u detencijskom centru u New Yorku, a tereti ga se za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, kriminalna djela vezana uz prostituciju i drugo.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

50 Cent je dokumentarnu seriju najavio još u prosincu, a u to su vrijeme Combsa tužile četiri žene. Prva od njih je bila Diddyjeva bivša djevojka Cassie Ventura, s kojom se nagodio dan nakon što je podigla tužbu. Osim njih ga je tužio i producent Rodney "Lil Rod" Jones koji tvrdi da ga je reper dodirivao bez dopuštenja te ga tjerao da traži seksualne radnike i sudjeluje u seksualnim radnjama s njima. Potom se pojavilo još nekoliko tužbi protiv Combsa, a nedugo zatim su mu pretresli imanja. Iako je reper negirao sve optužbe, završio je u zatvoru, a odbili su mu i pravo na jamčevinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 14:16