OGLASIO SE KOPAČKI RIT

Video: Kako je došlo do snimanja slavnog realityja u Hrvatskoj?

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Reality show 'Naked and Afraid' (Goli i uplašeni) u produkciji Discovery Channela, u kojem se goli natjecatelji natječu u preživljavanju u diviljni, prošle je godine sniman u Parku prirode Kopački rit, a Uprava parka je u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode dopustila snimanje, ocijenivši to dobrom prilikom za promociju ovog područja.

U Upravi parka u utorak se doznaje kako je snimanje trajalo desetak dana, krajem srpnja i početkom kolovoza prošle godine. Iako je bilo raznih zahtjeva tijekom snimanja, Uprava parka omogućila je snimanje reality showa samo u onom dijelu parka koji je predviđen za takve aktivnosti, ali ne i u posebnom rezervatu, kazao je Hini Damir Opačić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

Dodao je kako je Uprava dopustila snimanje u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, ne toliko radi prihoda, već prvenstveno radi promocije ovog područja i njegovih prirodnih bogatstava.

Istaknuo je kako su djelatnici Parka prirode pratili snimanje, koje se odvijalo u teškim uvjetima zbog velike vrućine i vlage, vodeći računa o poštivanju Zakona o zaštiti prirode i Zakona o lovstvu. S obzirom da se u izjavama natjecatelja, koje su prenijeli neki mediji, spominje da je ovaj dio Hrvatske 'dom rojevima komaraca, divljim svinjama i gladnim vukovima', Opačić ističe kako vukova na ovome području nema više od sto godina, te da su ih natjecatelji vjerovatno zamijenili s čagljevima.

Po pravilima showa 'Naked and Afraid', par se u izazovu mora natjecati bez odjeće te za preživljavanje može korisiti samo ono što ih u tom trenutku okružuje.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:00