ZVIJEZDE SUPERTALENTA

Kineskinja Sasha Cui međimurska je snaha, a Nina se čeličila kod Martine Tomčić: ‘Mobitel mi gori!‘

Violinistica podrijetlom iz Kine u pet godina naučila je i hrvatski, a Ninu Martinu svojedobno smo gledali u showu ‘Život na vagi‘
Sasha Cui, Nina Martina Korbar
 Nova TV

U šestoj audicijskoj epizodi showa "Supertalent" iskazale su se dvije pjevačice, Zagrepčanka Nina Martina Korbar i Sasha Cui iz Međimurja, podrijetlom iz Kine. Nina Martina otkrila je svoju životnu priču i što ju je najviše kočilo u odluci da se prije prijavi u show, a Sasha ima zanimljivu priču o stalnoj adresi u Hrvatskoj.

Zagrepčanka Nina Martina Korbar kaže da joj mobitel i društvene mreže "gore".

"Nešto nevjerojatno koliko predivnih poruka, poziva, komentara, pozitivnih i motivirajućih riječi, jako sam zahvalna svima. Hvala dragome Bogu na svemu".

Nina Martina pohađala je osnovnu i srednju glazbenu školu, a prije desetak godina pohađala je i školu pjevanja Husar Tomčić te smatra da je glazba dio nje jer pjeva od malih nogu. Oduševila je žiri i gledatelje "Supertalenta" svojim moćnim glasom, a u showu se nije pojavila prije jer zbog viška kilograma nije imala samopouzdanja. Osude koje je doživjela zbog kilograma nisu pomogle njezinu problemu, ali su je na neki način potaknule na promjenu.

Kilogrami nisu problem

- Ne mislim da su kilogrami problem za ostvarenje glazbene karijere, nego sam ja bila tinejdžerica s više od 60, 70 kilograma viška i moje samopouzdanje nije bilo dovoljno jako, nisam bila izgrađena osoba i dovoljno spremna. Jedno je imati 10, 20 kilograma viška, a drugo 60. Glava razmišlja drugačije. Hvala Bogu na promjeni koju sam postigla i koju živim. Moment preokreta bio je kad sam prvi put nakon 15 godina vidjela dvoznamenkastu brojku, to je bio trenutak gdje sam samoj sebi rekla: 'Vidiš da možeš' i to me potaknulo da radim na sebi. Mislim da je ovo moje vrijeme, kad prava ja dolazim na pozornicu - priča Nina.

- Živim danas, živim sad, radim, trudim se, imam svoje planove i ciljeve koje želim ostvariti, ali stavljam sve u božje ruke. Ako dobijem glazbenu ponudu, vidjet ću kakva je, što možemo pokrenuti, ostvariti i na temelju toga donijeti odluku. Vjerujem da ću dobiti ponudu i jako bih voljela pobijediti - govori.

Osim pjevanja, Nina vodi teretanu zajedno s kandidatom iz showa “Život na vagi” Marijem Mandićem.

- S Marijem imam teretanu M2 WORKOUT boutique. Otvorili smo je prije godinu dana i nudimo drugačiji pristup vježbanju. Jako samo zadovoljni kako poslujemo i napredujemo i trenutno su nam aktualne prijave za novi ciklus našeg Boutique programa mršavljenja. Također, nedavno sam položila i stručni ispit za pripremanje jednostavnih jela i slastica, planiram novi poslovni pothvat koji je vezan upravo uz zdravu prehranu i nadam se da će biti super. Znat ćete sve kad projekt krene u realizaciju - nastavlja.

- Još sam pod dojmom, puno emocija je u meni, ali sam najviše od svega zahvalna. Imam podršku jako puno ljudi, ona pristiže sa svih strana i to me dodatno motivira i usrećuje. Naravno, najveću podršku imam od svoje obitelji, bližnjih i prijatelja - kaže.

Sasha Cui (35) je violinistica, porijeklom iz Kine, koja je već godinama međimurska snaha. Još je 2011. prvi put došla u Međimurje, u Novo Selo Rok, u posjet obitelji svog sadašnjeg supruga Ivana Pamana kojega je upoznala u Kini gdje se i rodila ljubav.

Nakon što je diplomirala turistički menadžment, radila je u noćnom klubu kao performer gdje je pjevala i svirala pjesme na violini te je ondje upoznala supruga, održavali su vezu na daljinu, a zatim su se vjenčali i s njim već pet godina živi u Hrvatskoj.

U “Supertalent” se prijavila s talentom pjevanja i sviranja violine. Oduševila je žiri i svi su joj nakon emotivne izvedbe pjesme "I Will Always Love You" dali prolaznu ocjenu, a odabrala ju je jer se sviđa njezinu mužu i prijateljima.

- Ja sam hrvatska snaha - predstavila se u “Supertalentu” Cui koja živi u Čakovcu.

Pred kamerama je pričala na hrvatskom jeziku, s respektabilnim vokabularom za nekoga kome su padeži, deklinacije i ostala čuda hrvatskog pravopisa prije nekoliko godina bili potpuna nepoznanica.

Stjecala iskustvo

Sasha dolazi iz glazbene obitelji. Njezin je djed bio profesionalni violinist, a otac je dirigent, skladatelj te je svirao violinu i klavir. Odmalena je voljela sve što je imalo doticaja s glazbom.

S 19 godina započela je glazbenu karijeru. Isprva solo nastupima, pjevanjem i sviranjem violine, a potom kao članica dviju grupa i članica simfonijskog orkestra. Iskustvo je stjecala nastupima na festivalima i noćnim klubovima. Također je plesna koreografkinja za djecu, a predavala je i glazbenu pedagogiju u školi. Želja joj je bila upisati pekinšku glazbenu školu, ali zbog financijskih razloga ipak nije.

- Naravno da se veselim što ću dobiti neke ponude, ali ne očekujem nešto veliko. Prvo sebe moram učiniti dobrom, jer uvijek treba više vježbati, učiti i graditi se. U Kini postoji izreka - prilike su uvijek rezervirane za one koji su spremni, pa ću ja učiniti ono što mogu najbolje - kaže.

Sasha je majka dvoje djece, ali u posljednjih pet godina ona je domaćica. Sviđa joj se živjeti ovdje, ima puno prijatelja i nikad se ne osjeća usamljenom, ali nedostaju joj nastupi na pozornici.

- Naravno da želim pobijediti, ali mislim da će biti jako teško, jer ovdje ima jako puno talentiranog naroda. Kao osoba koja voli scenu, oduvijek sam sanjala da mogu stati na veliku pozornicu. Sad mi se želja ispunila i mislim da sam već pobijedila. Tako da sam jako sretna - zaključuje Sasha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:38