ZLATNI STUDIO 2024.

Zadranka koja od početka karijere niže uspjehe: ‘Uvijek su oko mene neki puni koferi, ali volim taj svoj život‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Tihana Lazović

 Cropix/

Film "Samo kad se smijem" premijerno je prikazan na Pulskom filmskom festivalu, gdje je Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju glumicu. Sada je za ulogu Tine, nominirana i za nagradu Zlatni Studio u kategoriji Najbolje glumice u filmu. Zadranki koja od početka karijere niže uspjehe, pohvale i nagrade, ovo je druga nominacija za Zlatni Studio. Prvi je i osvojila, 2019. godine, za ulogu u filmu "Aleksi".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Drugi dugometražni igrani film Vanje Juranić, "Samo kad se smijem", u kojem su glavne uloge odigrali Tihana Lazović i Slavko Sobin, intrigantna je i angažirana drama o problemu patrijarhata, ženske autonomije i kulture nasilja u hrvatskom društvu i jedno je od onih filmskih djela koje bi svatko trebao pogledati i o njemu razmišljati.

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.O ovom se filmu mnogo govori i treba se govoriti jer se bavi iznimno bitnom temom, problemima rodno uvjetovanog nasilja od kojih nitko ne bi smio okretati glavu.

- Drago mi je da se toliko o njemu priča, nadam se da će to potaknuti ljude da ga i vide. I slažem se s onima koji govore da je ovo jako važan film. - kaže Tihana Lazović - Nažalost, problem je u tome što kod nas jako malo ljudi gleda hrvatski film i smatraju da se tu nema što vidjeti. Nije tako.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

U velikoj je gužvi, radi mnogo toga istovremeno i priznaje da ponekad ne uspijeva ni raspakirati kofere između dva putovanja. Ona i njezin suprug Branislav Trifunović, žive na relaciji između njegova rodnog Beograda, Tihaninog rodnog Zadra i Zagreba u kojem je studirala i formirala se kao glumica.

- Uvijek su tu negdje oko mene ti puni koferi - dodaje glumica koja je "stalno na putu".

Trenutno, primjerice, po cijeloj regiji gostuje s uvijek rasprodanom predstavom "Bilo jednom na Brijunima" u kojoj glumi sa suprugom. Predstava je nastala u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac. Tihana toj priči o susretu dvaju bračnih parova, Josipa Broza Tita i Jovanke Broz te Richarda Bartona i Elizabeth Taylor koji se dogodio na Brijunima sedamdesetih godina prošlog stoljeća, glumi filmsku divu Liz.

- Predstava živi svoj život. Radili smo je u privatnoj produkciji, okupili smo se mi koji smo je htjeli raditi i ona je naša beba. Jako nam je stalo do nje... A spremam i jedan film - objašnjava Lazović.

Nedavno se vratila iz Talina, gdje je na Black Nights festivalu promovirala novi crnogorski film "Živi i zdravi" u kojem ima ulogu mladenke nesigurne u svoju odluku dva dana prije vjenčanja.

Zadovoljna je kako stvari idu, statusom slobodne umjetnice i životom.

- Birala sam svoju slobodu otkad sam krenula u glumu i zasad sam zadovoljna, dobro je... - zaključila je Lazović.

image

Zlatni Studio - novo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:32