SAMO KAD SE SMIJEM

Domaće zvijezde oduševljene novim domaćim filmom: ‘Jako nas je sve protresao, nadam se da će ga puštati u školama‘

Na premijeri filma ‘Samo kad se smijem‘ prisustvovale su brojna poznata lica

Nadine Micic, Slavko Sobin i Tihana Lazovic
 

 Ranko Suvar/Cropix

Filma "Samo kad se smijem", u kojem glavne uloge igraju Tihana Lazović i Slavko Sobin, sinoć je imao svoju premijeru na kojoj su prisustvovali mnogi poznati - Marina Redžepović, Severina, Ida Prester, Luka Nižetić i drugi. U fokusu filma je nasilje nad ženama.

"Tina i Frane žive u naizgled savršenom braku, no kada se Tina odluči izboriti za svoju neovisnost, jedan tragičan događaj trajno im promijeni živote", stoji u opisu službenog Instagram profila filma. Čini se da je film dojmio domaće zvijezde jer su odmah pozvale pratitelje na svojim društvenim mrežama da pogledaju film kada izađe u kina, 23. studenog.

"Ana je godinama bila u braku s mužem nasilnikom. Tijekom jednog od divljačkih napada, ubola ga je kuhinjskim nožem i usmrtila. Završila je u zatvoru, dijete joj je oduzeto, a nakon povratka u rodni grad, sredina ju je posve odbacila", napisala je Prester o, javnosti već poznatom, slučaju iz 2006. godine kojeg stavlja u kontekst filma.

"Jako nas je sve protresao, ne mogu prestati razmišljati o njemu. Fenomenalna Tihana Lazović koja je čak i fizički slična Ani i Slavko Sobin, sjajan u ulozi krkana. Hvala cijeloj ekipi i redateljici Vanji Juranić na ovom važnom filmu. Nadam se da će se puštati u školama, na fakultetima, na sudovima, u policijama i svim državnim tijelima cijele regije", napisala je Prester u svojoj objavi na Instagramu.

Od prvih proba do konačne premijere prošle su dvije godine. "Hvala svima što ste nam uljepšali premijeru, nadam se da ćete proširiti glas o filmu ako vam se sviđa jer mislim da je film važan. I usuđujem se reći dobar", napisao je u objavi na Instagramu Sobin.

"Naradili smo se od prvog dana proba do zadnjeg dana promoviranja u konstantnom trudu da poruka odjekne što dalje i što glasnije i što bezobraznije, da pokušamo kroz umjetnost i modu raz*ebat‘ zastarjele i opasne stereotipe ovog društva. Sad to dalje možemo napraviti samo kroz vaš odlazak u kino", napisao je glumac.

Glavni glumci na premijeri su se pojavili obučeni u potpuno crnim outfitima. Lazović je u crnoj haljini zasjala i na 70. Pula Film Festivalu kada je dobila Zlatnu arenu za utjelovljenje Tine, žrtve obiteljskih nasilja. S obzirom na brojne poznate koji su podijelili svoje zadovoljstvo filmom, možemo očekivati nešto punije kino dvorane od onih kada inače igra domaći film.

image

Slavko Sobin i Tihana Lazovic

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45