ZLATNI STUDIO 2022.

Vanna za Jutarnji: ‘Ne mirim se s time da sjedim doma i sliježem bespomoćno ramenima‘

Jedan od najljepših vokala domaće glazbene scene ove se godine drugi put zaredom našla u konkurenciji za pjevačicu Zlatnog Studija

Ivana Vrdoljak - Vanna

 Vedran Peteh/Cropix

Jedan od najljepših vokala domaće glazbene scene, Vanna, ove se godine drugi put zaredom našla u konkurenciji za pjevačicu nagrade Zlatnog Studija.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Jako mi je drago, hvala svima koji su me nominirali. Nije mi prvi put, bila sam nominirana i prošle godine i dogurala do užeg izbora te bila na dodjeli. Sretna sam da sam i sad ušla među najbolje. U ovo pandemijsko vrijeme ne mogu reći da mi dobro ide, no nisam se dala deprimirati zbog situacije u kojoj živimo. Pjesme koje sam objavljivala 2019. i 2020. ispada da su dobro odjeknule i ljudima se sviđaju. Imali smo sreću kao bend da smo odsvirali dosta koncerata i ljetos, a i ovog adventa također. Pripremamo se za Arenu u veljači, to mi je trenutno najbitnije, i samo o tome razmišljam - kaže Vanna.

Godina na zalasku po mnogočemu je bila Vannina, primila je brojna priznanja, nagrade i nominacije.

image

Ivana Vrdoljak - Vanna

Vedran Peteh/Cropix

- Ova godina je, rekla bih, više nagrada za onu prošlu, jer nije me zaobišla gotovo niti jedna dodjela, a znale su me zaobilaziti svih godina prije. Ovaj put ispada da su me svi nekako primijetili, i sve vrste nagrada su mi se smiješile, od Porina, nekih radijskih, medijskih. Sve to pripisujem, naravno, pjesmama koje su ljudi uistinu zavoljeli. Jedino to tako doživljavam, jer ništa drugo spektakularno nisam izvodila, već sam jednostavno snimila pjesme koje su se ljudima jako dopale i tako su me nagradili - kaže. A pjesme koje su osvojile publiku poput "Pune memorije", ali i najnovije "Pjesme o tebi", upravo su Vannino autorsko djelo, te su priznanja samim time još značajnija.

- Nezgodno je da čovjek sam sebe hvali, ali što se Porina tiče, zaista nisam nikada u karijeri imala nominaciju za pjesmu godine, a za "Punu memoriju" jesam, i to mi puno znači. Do te se nominacije najteže dolazi i nekako je najelitnija kategorija do koje se najteže probiti. Autorice inače ne dobivaju tako često priliku biti u toj nominaciji, pa mi je to bio dodatni ponos. Nekako je sve sjelo na svoje mjesto i to mi je dalo vjetar u leđa za dalje. Nastavljam stvarati i imam motivacije. I "Pjesma o tebi" ljudima dobro sjeda, što je velika stvar, i završit će i na mojem albumu koji će biti potpuno autorski. Idemo prema tome - otkriva Vanna i najavljuje novi album.

- Uglavnom, na pola puta smo, pa i više do ostvarenja. Odlučila sam se na potpuno autorski album, zašto ne? Nadam se da nemam što izgubiti. To je moja velika želja koju u karijeri nisam napravila, i potrudit ću se ostvariti je. Ne zato što mi nema više tko napisati pjesmu, daleko od toga, nego je to postignuće koje sam si u glavi zacrtala da bih možda mogla realizirati. Uglavnom, ovisi o meni, pa zašto se oslanjati na druge. Napravit ću to kako sam zamislila i nadam se da će tu biti još lijepih pjesama - vjeruje pjevačica.

image

Vanna

Vedran Peteh/Cropix

Iza Vanne je 30 godina uspješne karijere, što će obilježiti koncertnim spektaklom u zagrebačkoj Areni 5. veljače, a na neke je stvari ipak posebno ponosna.

- Najponosnija sam u svojoj karijeri na to što, evo, i danas govorimo o meni. Mogla bih o svom putu napisati barem knjižicu, ali činjenica je da je održavanje interesa za sebe tijekom 30 godina samo za sebe, postignuće. No, moram priznati da mi je to svaki dan jednako svježe, i čak me i zabavlja. Nekad me, naravno, i opterećuje, ali ne pušta me žar. Mislim da mi je trenutačno najbolje, u formi sam, osjećam naklonost publike i na tome sam jako zahvalna. Osjećam i znam da niti jedna karijera, ne samo u showbusinessu, već inače u životu, nije pravolinijska, pa tako ni moja o kojoj govorimo. Čovjek, naravno, više cijeni dobra vremena kad se prisjeti loših, iako trenutačno govorimo o groznom razdoblju za glazbenike. No, to je zasebna tema. Ja se borim, na silu stvaram prilike i kreiram interes, jer ne mogu se pomiriti s time da sjedimo doma i dižemo ramena u bespomoćnosti.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:16