NOVA SEZONA

Ukrajinka Nelia Lois u ‘Supertalentu‘: ‘Ostala sam bez stana i posla. Rat me doveo u Hrvatsku, tu sam našla ljubav‘

Lois je u Kijevu završila cirkusku akademiju, a kao mala, kako je bila hiperaktivna, bavila se džudom

Nelia Lois

 Luka Dubroja/Nova TV

Iz sezone u sezonu u popularnom showu Nove TV "Supertalent" nastupaju kandidati iz svih dijelova svijeta. To je i slučaj i s jubilarnom desetom sezonom ovog spektakla koja starta na malim ekranima u nedjelju u 20.15. Tako će publika u prvoj epizodi u kojoj će se predstaviti devet kandidata upoznati karizmatičnu i simpatičnu Ukrajinku s hrvatskom adresom Neliju Lois koja je u Kijevu završila cirkusku akademiju. Dok je putovala po svijetu i priključivala se raznim družinama, kako otkrivaju na Novoj TV, najduže je boravila u Kini i Turskoj, no put ju je ipak odveo u Hrvatsku nakon što je njezina majka, kazališna glumica, ovdje pronašla ljubav. U početku, kada su se tek doselile u Hrvatsku, živjela je u malom selu gdje je radila u vinogradu i brinula se o životinjama, no zbog ljubavi prema gradskom životu preselila se u Zagreb i vratila cirkusu.

image

Nelia Lois

Luka Dubroja/Nova TV

"Odmalena sam trenirala nešto i bila sam hiperaktivno dijete, pa me baka svugdje gurala. Bavila sam se džudom i onda shvatila da je to više muški sport, a ja sam ipak dama, pa sam odlučila da ću se baviti cirkusom", govori Nelia i dodaje da se u Hrvatskoj u protekle tri godine odlično snašla.

"Hrvatska me jako dobro primila. U jednom periodu sam ostala bez stana, posla i novca, a u mojoj državi je krenuo rat", objasnila je Nelia kojoj je preseljenje u Zagreb donijelo i ljubav.

"U Ukrajini su mi ostali brat, koji se dobrovoljno pridružio vojsci, i baka koja me odgojila. Ne bojim se i ne skrivam svoje emocije, ali ne želim sa sobom nositi neke tužne privatne priče. Kad god se osjećam tužno, odem u dvoranu i treniram", zaključila je Nelia. Inače u prvoj epizodi žiriju "Supertalenta" predstavit će se i 23-godišnja studentica medicine Maria Ćuro.

image

Maria Ćuro

Luka Dubroja/Nova TV

"Rođena sam i odrasla u Italiji, a dolazim na ‘Supertalent‘ jer želim podijeliti svoj glas s Hrvatskom koju obožavam i mogu reći da sam počela pjevati uz naše pjesme", istaknula je Ćuro. Iza te mlade djevojke dirljiva je životna priča koja ju je potaknula da upiše medicinu i pomaže drugima.

"Kad sam imala dvije godine provodila sam dosta vremena u bolnici, imala sam puno operacija, više ni ne znam koji im je broj. Mogu reći da je čudo što sam živa, a svaki put kada bih ušla u bolnicu za mene bi taj miris bio kao miris kuće. To me potaknulo da upišem medicinu, a ono što su prije drugi pružali meni, ja želim dijeliti drugima", kazala je buduća doktorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:02