‘PIVAMO OLIVERA‘

U Splitu se našlo poznato društvo: Zorica Kondža, Giuliano, Gibonni, Dalmatino... svi su pjevali Oliverove hitove

"Pivamo Olivera", bio je naziv je okupljanja u organizaciji HGU Split, u kafiću Bambi, a na druženju su bili Dino, Davor i Damir Dragojević, Oliverovi sinovi

Oliveru u čast, Gibonni, Tiho Orlić i prijatelji

Da je Oliver ostavio neizbrisiv trag u beskraju, pokazalo je druženje splitskih glazbenika u organizaciji Hrvatske glazbene unije Split. Naime, u splitskom Bambiju okupili su se Oliverovi glazbeni prijatelji, a ležerno druženje nije moglo proći ni bez Oliverovih pjesama. Zorica Kondža, Zlatan Stipišić Gibonni, Tomislav Mrduljaš, Joško Banov, Giuliano, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Tiho Orlić, Oliverovi sinovi Dino, Davor i Damir i brojna druga ekipa nazdravili su u čast glazbene legende i njegova rođendana.

"Pivamo Olivera", nazvali su druženje, a pivalo se iz duše, opušteno, s guštom, upravo onako kako je to Oliver izvodio kada je bio u društvu svojih prijatelja na glazbeničkim feštama.

- Oliver je pjesmom zbližavao ljude, pjevao je na svoj poseban, oliverovski način kako bi se oni koji ga slušaju osjećali ugodno, kako se u Splitu kaže po domaći, ‘ka doma‘. Bila je to večer na kraju koje se nikome nije dalo ići kući, a svi koji su odlazili, odlazili su s njegovom pjesmom - kazalo je društvo.

- Kad dođe taj 7. 12., nekako nam pogled poleti preko oblaka prema onom našem ‘pravom Galebu‘, a u uhu zazvoni ona poznata melodija, koja je već svakom glazbeniku i čoviku ‘od mora‘ usađena u genetski kod. Okupili smo se da našem Oliveru na njegov rođendan još jednom ‘pošaljemo poruku‘ od versi i nota da nam neizmjerno fali, da ga slavimo kroz njegove pjesme i da ga nikad nećemo zaboraviti kao čovjeka s ogromnim srcem i glazbenom genijalnošću. Drago mi je što sam vidio veliki broj njegovih prijatelja i kolega glazbenika s kojima je surađivao, a posebno se radujem dolasku njegovih sinova Dina, Davora i Damira. Lijepo je bilo prisjetiti se nekih od bezvremenskih pjesama koje je Oliver pjevao, a i uživali smo u spontanim interpretacijama njegovih prijatelja Zorice Kondže, Tedija, Giuliana, Petra Dragojevića i Ive Županovića. Oliver nas je sve zadužio svojim djelom, a mi smo ponosni što je bio dio nas - rekao je Tomislav Mrduljaš, Oliverov prijatelj i kolega i predsjednik HGU Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 10:19