VELIKA PROMJENA

Ranko Stojanac nam je otkrio zašto napušta mjesto TV reportera: ‘Život je negdje drugdje‘

Mnogi su se oglasili na Facebook profilu istinskog novinara, poželjeli mu sreću i poručili da ‘nema predaje‘

Ranko Stojanac

 Cropix/

Nema se tu puno toga mudroga za reći, a da nije poznat i zamoran kliše. Trideset godina radim taj nazovi posao novinara. Imaš svoje ideje i vizije, lijepo to ide svojim tokom. I onda više ne ide. Negdje je zapelo, ne znam. Je l‘ firma, je l‘ struka, jesam li ja nestručan...?! I gle znaka, završiš na traktu, visoki tlak, ‘ajmo ti malo u srce zavirit‘. Ma dobro je, malo zatreslo, evo ti tablete, uputstva i tjeraj dalje. U uputstvima, ma vidi vraga, nije stajalo ništa... - kaže Ranko Stojanac, reporter N1 televizije koji je svoj odlazak s posla najavio na društvenim mrežama:

- E pa... idem ja.‘ (citat iz filma). Hvala, N1 televiziji na sumanutom životu, majke mi čista rakija! Ganjaš stalno neke tupavce koji ti se smiju u facu. Vidiš da ga kravata guši i da će je umočit‘ u juhu, al‘, jebi*a, ne da se. Znalo je biti dobro. Ali sad je stvarno dosta. Kojim putem nisam još siguran, polako, naći ću ga...- napisao je na društvenim mrežama Stojanac koji je na N1 kao dopisnik iz Rijeke radio od 2018. godine.

Novinarsku karijeru počeo je 1993. u Rijeci, kao sportski novinar u HRT centru.

- Došao sam na Radio Rijeku 1993. godine, u Sportsku redakciju, kod doajena Željka Kesovije. Nakon godinu i pol Jaroslav Kovačević, tadašnji glavni urednik riječkog HTV-a, povukao me kat iznad. Bio mu je to sjajan potez (smijeh). Jaro je bio mačak, širokog horizonta, imao je manire. Pravi šahist. Puno mu dugujem, trpio je moje mušice. Ok, muhe - kroz smijeh je svoje početke opisao rasni i osebujni reporter koji se političarima tijekom svoje tri desetljeća duge, bogate karijere nikada nije libio postavljati i njima nezgodna pitanja.

Dobro to zna i cijeni i publika i struka, pa su se mnogi oglasili na Facebook profilu istinskog novinara, poželjeli mu sreću i poručili da ‘nema predaje‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:11