ŽIVOTNA DRAMA

Poznati hrvatski glumac bori se s karcinomom: ‘Prvo sam napipao kvržicu, a onda ostao bez glasa‘

Pozitivan sam, zaj***vam se, nemam što drugo raditi, ali ne mogu puno jer me nitko ne čuje, kaže Nenad Cvetko

Glumac Nenad Cvetko / arhivska fotografija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nenadu Cvetku (51), glumcu Dramskoga kazališta Gavella, liječnici su ove je jeseni dijagnosticirali karcinom glave i vrata. Iza Nenada su sada dvije kemoterapije, a ostalo mu je još 20 zračenja i jedna kemoterapija. - Ljetos sam slučajno napipao kvržicu na vratu, a u jednom trenutku na Brijunima sam ostao bez glasa, tako da sam otišao na kontrolu i u rujnu dobio dijagnozu zloćudne novotvorine - priča Nenad za 24 sata.

Zagrebački glumac vjeruje da je bolest otkrio na vrijeme. - Pedeset posto je na meni, pedeset posto na doktorima, a ja svoj dio radim najbolje što mogu - kaže Nenad, koji je i u teškoj situaciji spreman za šalu:

- Pozitivan sam, zaj***vam se, nemam što drugo raditi, ali ne mogu puno jer me nitko ne čuje - našalio se glumac.

U četvrtak navečer Nenadovi kolege i prijatelji organizirali su humanitarnu večer u u Kazalištu Trešnja te tako sakupljali pomoć za njegovo liječenje.

Inicijator akcije bila je glumica Višnja Babić (60), kojoj je Cvetko neizmjerno zahvalan. Babić dodaje kako bi sudjelovalo i više ljudi, ali korona je zavladala kazališnim ansamblima. Također, kolege glumci donacije uplaćuju na Nenadov žiro račun.

- Ne želim svoj žiro račun dati javno, ima ljudi kojima je pomoć potrebnija - odlučno je rekao Cvetko.

Glumica Perica Martinović ostala je u šoku kad je čula za Cvetka, ali se nada najboljem mogućem ishodu. S njom se slaže i glumica Anja Šovagović Despot (58).

- Cvetko je jak čovjek, velik borac. U toj nekoj groznoj situaciji, tu večer rodilo se nešto lijepo. Uvjerena sam da će izaći kao pobjednik - optimistična je Šovagović Despot.

- Pružili su mi pravu podršku, ne mogu ne ozdraviti poslije toga, ubit će me kolege - šali se glumac u izjavi za 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:10