SAŠA LOZAR

Novi DJ jutarnjeg showa Antene Zagreb: ‘Slušateljima ću ponuditi nešto jače od kave‘

Sve o ranojutarnjem debiju popularnog voditelja i glazbenika, koji nam je otkrio detalje o novom karijernom izazovu
Saša Lozar
 Ivana Nobilo/Cropix

S promijenjenim, osvježenim formatom, popularni radio Antena Zagreb krenuo je danas i ujedno se iz temelja promijenio život voditelja i glazbenika Saše Lozara. Njegova uobičajena radijska smjena od 13 do 17 sati završila je s prošlim tjednom, a Saša se od danas diže prije zore jer je postao DJ jutarnjeg showa u kojem najavljuje vatromet energije i najbolje moguće buđenje. Iako će mu u početku ustajanje prije prvih sunčevih zraka teško pasti, promjeni se veseli, kako nam je otkrio uoči svog ranojutarnjeg debija.

- Rutina je svima neprijatelj, tako da se veselim novoj jutarnjoj avanturi. Nemam posebnih rituala za buđenje. Alarm se pali najkasnije u 5.00 i ustajem na prvu bez ‘snoozanja’. Kuhanje kave i neki brzinski doručak su obavezni jer me glad pretvori u gunđalo. Moj moto je - ništa nije dobro kad je prazno! Pogotovo želudac - otkriva Saša.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Čim sjedne za mikrofon, avantura počinje uz savršen omjer zabave i informiranja.

- Zajednički nazivnik mog showa je zabava. Slušatelji će dobiti točno ono što žele i trebaju - nešto jače od kave. Kad ujutro upale Antenu, dobit će dodatan ‘push’ energije kako bi lakše krenuli u dan. Dobit će vatromet, a da ne moraju čekati ponoć. Pričat će se o stvarima koje su važne svakom Zagrepčaninu, ljudi mogu računati da će znati sve informacije koje su im bitne, i to čak i prije nego što nekome kažu: ‘Dobro jutro’. Potrudit ću se da budem idealan frend na suvozačkom mjestu, da znam gdje treba skrenuti da se izbjegne gužva, sve stvari koje volite, a ponekad ću reći naglas ono što svi misle, ali nemaju hrabrosti izgovoriti - najavljuje Lozar.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Mašta i priča

Budući da je uz voditeljski posao Saša i glazbenik, posebnu će pažnju u emisiji posvetiti upravo tome da njegovi slušatelji uživaju u probranim hitovima.

- Posebno ću se posvetiti pričama svojih slušatelja i glazbi. S obzirom na to da sam i sam glazbenik, to mi je jako važno - naglašava.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Baš kao i svemu u životu, Saša se voditeljskom poslu posvetio svim srcem.

- Voditeljski posao zahtijeva puno mašte, dobro postavljanje priče ili storytelling i psihološki pristup svakoj temi koja se obrađuje. Mozak radi sto na sat. To mi je nadraže - otkriva Lozar.

Njegovo prvo radijsko javljanje ostalo mu je duboko urezano u sjećanje, a odradio ga je doslovno u dahu.

- Uf, to je bilo u eteru Narodnog. Tadašnja programska direktorica me pitala jesam li uopće udahnuo u ta dva sata - smije se voditelj.

Ono što smatra najbitnijim u oba svoja poziva jest povezanost sa slušateljima, odnosno publikom.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Najdraži momenti su kada ti se slušatelji obrate kao frendu, kad osjećaš da im je važno to što govoriš ili im je promijenilo dan. Jednako kao što je i na pozornici bitna povezanost s publikom. Poseban mi je doživljaj bio upoznati i pričati sa svjetskim glazbenim zvijezdama kao što su Rod Stewart i John Newman - priča Saša.

No, kako to već obično biva - tko radi, taj i griješi.

- Najveći radijski kiks koji pamtim je kada sam u eteru pomiješao radiostanice i predstavio se na krivom radiju - prisjeća se uz osmijeh.

S druge strane, najveći uspjeh koji je kao voditelj postigao je njegova publika i njihove reakcije, kao i činjenica da je u tih nekoliko sati u eteru nekome pomogao, na bilo koji način.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Iza njega je desetljeće radijskog iskustva, a s godinama je izgradio i vlastiti prepoznatljivi stil vođenja, koji će, kaže, njegovati i dalje.

- Volim da je show! - u nekoliko je riječi sažeo ono najbitnije na radiju.

Uz posao voditelja, u kojem neizmjerno uživa, Saša nije zapostavio glazbenu karijeru. A kad nešto voliš i radiš s užitkom, sve se stigne. Kako god da okrene, mikrofon je uvijek uz njega.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Bitan segment je priprema, tako da dobar dio dana odlazi na to. No, na radiju je to sve kroz druženje s ostatkom ekipe. Nakon toga sam često u studiju, gdje nastaju nove pjesme, tako da mi je mikrofon uvijek ‘pri ruci’ - priča Lozar.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Nova pjesma

Kako na radiju, tako i u glazbenoj karijeri, Saša sprema brojne novosti, a nedavno je u samom srcu Istre snimio i spot za svoju pjesmu “Vrijeme”. U videu koji glazbenik opisuje kao svojevrsni “vremeplov strasti” partnerica mu je bila lijepa Riječanka Ivana Pirizović, a iz Rijeke je i talentirani dvojac Filip i Slađana Gržinčić, koji su čitavu njihovu ljubavnu priču osmislili i pretočili u spot.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- U ovo ludo vrijeme sve je dosta ograničeno, ali ovog mjeseca sam čak putovao do Motovuna, koji je bio savršena kulisa mog novog spota za pjesmu ‘Vrijeme’, na koji je cijela moja ekipa jako ponosna - kaže Lozar.

No, tu priča s glazbom ne završava, jer prije nego što u ponedjeljak ustane za svoje prvo jutarnje radijsko javljanje, Saša će u zagrebačkom klubu Sax održati prvi u nizu svojih subotnjih koncerata. Tako će ove subote nastupiti s repertoarom najvećih hitova Georgea Michaela, dok će iduća subota biti rezervirana za “The best of Saša Lozar”, a s istim konceptom zaključit će ovaj mjesec.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kako najavljuje, broj karata za ovu lijepu, tematsku i glazbeno koncertnu priču je limitiran, a mjesta su sjedeća. Koncerti se održavaju uz pridržavanje svih trenutačno propisanih epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 18:30