GODINE ČINE SVOJE

NAŠ POPULARNI PJEVAČ OZBILJNO USPORAVA TEMPO 'Sve manje mogu pojesti, popiti i spavati. Opraštam se od koncerata...'

 
Dražen Zečić
 Jure Miskovic / CROPIX

- Opraštam se od koncerata i od odgovornosti, ali ne i od pjevanja - najavio je Dražen Zečić (51) u intervjuu koji je dao za "IN magazin" Nove TV.

- Godine čine svoje. Što je rekao jedan moj prijatelj, dan mi prolazi jako, jako sporo, ali godina mi proleti... Kako starim, sve manje mogu pojest', manje mogu popit', manje mogu spavat', samo mi treba više mira - iskreno kaže popularni pjevač koji je na domaćoj glazbenoj sceni aktivan već 30-ak godina.

- Za sljedeću godinu namještam si onoliko koncerata koliko mi je dovoljno da održim firmu i plaćam radnike, ništa više od toga, a 2021. - vidjet ću hoću li svirati u klubu kako sam i počeo, s gitarom, malo priče i deset pjesama, ali koncert, vidjet ćemo hoće li toga biti ili ne.

Split, 181213.
Veceras je u cast preminulog pjevaca Vinka Cocu u Spaladium Areni odrzan koncert Ako umrem umotan u bilo. Koncert je humanutarnog karaktera, prihod od ulaznica namijenjen je obitelji Vinka Coce i Centru za autizam. 
Na fotografiji: Drazen Zecic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX
Dražen Zečić

Zečić također otkriva kako je već počeo odbijati koncerte, a za novac kaže da mu on nije bitan.

- Ako se ja zbilja oprostim, neću se vratiti odrađivati koncerte jer mi nedostaje novca. Radit ću zato što to volim raditi. Onda ću vjerojatno imati nešto i za sebe, to će mi biti penzija... Ne očekujem ništa od države, nikad mi ništa nije ni dala, pa mi neće dati ni penziju - rekao je Dražen za IN magazin.

Požalio se i kako osjeća da publici više ne može dati sto posto sebe.

- Jednostavno se više ne možete nositi sa svim stvarima, teško je stići u istome danu na dva sprovoda i dva vjenčanja, dvoje ljudi podržati u tuzi, a dvoje u veselju...

Kad umrete, nakon mjesec dana euforije više vas nitko ne poznaje, život ide dalje i to je normalno. Da se meni nešto dogodi, hoće li netko mojoj obitelji nakon mjesec dana tugovanja i dodvoravanja prići i reći 'treba li vam što' - možda niti 0,1 posto ljudi. Mislite li da moja obitelj i ja nakon 30 godina karijere toga nismo svjesni - zaključio je naš popularni pjevač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:42