DORA 2021.

Modni dizajner za Jutarnji: ‘Isprike ako sam preiskren, ali to je kič. Nastup je bio katastrofa‘

Albina i njen tim su doista premoćno pobijedili. Vizualno su bili svježi, drukčiji i zabavni, poručio je
Albina Grčić, Vesna Pisarović, Nina Kraljić i Brigita Vuco
 Press/HRT

Modni connoisseur i dizajner Ivan Alduk nikada ne propušta Doru. - Mislim da nije bilo osobe koja nije gledala Doru. Svi smo doma, a čak smo se i zaželjeli neke glazbe, veselja, festivala i popratnog šušura u prime timeu - govori Alduk.

Brojni su po mrežama komentirali da su rasvjeta i kadriranje na Dori bili upitne kvalitete, a slično misli i Alduk. Čini mu se da je Dora "odrađena".

- Očito su uvjeti rada u ovom epidemiološkom stanju otežani. No, dobra je stvar da se manifestacija uopće održala i da je 14 timova imalo priliku predstaviti svoje projekte. A i Vesna Pisarović je baš bila osvježenje. Čestitam mladim kolegama iz brenda Les Emaux i stilistici Ani Nikačević na stajlingu za Vesnu, koji je doista bio poseban - govori Ivan Alduk.

Dostojni predstavnici

Već kada je čuo prve isječke pjesama, njegovi su osobni favoriti bili Nina Kraljić i Albina Grčić. - No nisam se previše oslanjao na to, čekao sam live nastupe jer je, bez obzira na snimku, jako važan dojam uživo, energija i sama izvedba na pozornici - kaže.

image
Vesna Pisarović
Press/HRT

Po njemu je Albina uvjerljivo dominirala, što su potvrdili i publika i žiri.

- Nažalost, Ninin nastup je bio katastrofalan, a ni ponašanje nakon same Dore nije ju proslavilo. Tako se ne podnosi poraz, tako se ne reagira u javnosti! Baš razočaravajuće - komentira dizajner.

Prelazimo i na modni dio cijele priče.

- Albina i njen tim su doista premoćno pobijedili. Vizualno su bili svježi, drukčiji i zabavni. Izvrstan stajling, kosa i make-up su zaokružili priču koja je i na TV-u izgledala svjetski. Mislim da će, uz neke preinake i dorade, biti dostojni predstavnici jer je Albina talentirana i vrijedna, a tim oko nje sposoban i očito ujedinjen u cilju da napravi kvalitetan projekt. Sretno! - poručuje Alduk.

Velika favoritkinja Nina Kraljić je po njemu imala izvrsnu pjesmu, no vizualno mu "nažalost nije sjela".

- Jednostavno je bilo svega previše. Iz cool sfere mi je prešla u kič. Ispričavam se ako sam preiskren. Moderna etno pjesma ulazi u uho, ali vizualno je to bilo više inspirirano nekim drugim kulturama nego hrvatskom - kaže o kreaciji koju je potpisala Martina Sporiš.

Pričamo i o Miji Negovetić.

- Imala je dosta impresivan kostim kolege Jurja Zigmana, no nisam siguran da ga je do kraja uspješno iznijela. Mia je odlična pjevačica. No, nažalost njena pjesma nije bila dostatna da uđe u uho i ugrozi favoritkinje. Njeno vrijeme tek dolazi - smatra Alduk.

image
Nina Kraljić
Press/HRT

Oduševila ga je, kaže, ideja o četiri voditeljice. - To su izvrsna i iskusna TV lica, a i ta ženska snaga mi je izuzetno moćna poruka u današnja vremena. U modnom smislu bih kao osobni favorit izdvojio crnu haljinu posutu šljokicama Daniele Trbović - komentira.

Progresivna Brigita

Svi su se raspisali o Brigiti Vuco koja ih podsjeća na ultrapopularnu Senidah.

- Danas je jako teško biti autentičan u svijetu gdje je sve već izmišljeno. Stoga meni ta sličnost uopće ne smeta. Svježe je, drukčije, a za hrvatske standarde čak i progresivno, stoga smatram da je sam nastup uspješan. Iako je meni to vizualno nedorađeno, nekako taj 'nisam se sredila' look ide uz ovu pjesmu i tu vibru - kaže Alduk.

image
Modni dizajner Ivan Alduk
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:58