ZLATNI STUDIO 2024.

‘Mamma Mia‘ nominirana za pjesmu godine: ‘Grše je u nas ono što je Bad Bunny na Karibima i šire‘

Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma mogu dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima

Grše

 Cropix/

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti. Tako od ove godine pretplatnici na premium sadržaj Jutarnjeg lista imaju privilegij glasati dva puta unutar 24 sata. Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma ostvaruju prednost - a to je dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Što se tiče kategorije ‘Glazba‘, naš Aleksandar Dragaš predstavlja vam jednu od nominiranih najboljih pjesama - Gršinu ‘Mamma Mia‘.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

"Grše, pravim imenom Grgo Šipek iz Trilja, s Vojkom V zbog pjesme "Mamići" završio je i na sudu jer ih je tužio Zoran Mamić. Važnije od toga je da je Grše, koji vodi i vlastitu diskografsku kuću Blockstar Digital, kroz nastupe na Dritu i solo koncertima te pjesme s tvrdih i oštrih albuma "Tilurium" i "Platinum" objavljene u suradnji s yemom, postao prava (t)rap zvijezda. Njegova "Mamma Mia" jedna je od rijetkih, ako ne i jedina pjesma "made in Croatia" koja je 2023. godine zauzela prvo mjesto na Billboard Croatia Songs top-listi kojom inače dominiraju trap-folk i turbo-folk zvijezde iz Srbije.

Promjena iz tvrdog gangsta-rapa u relaksiraniji i zabavniji trap počela je već na ranijim singlovima Gršea, nakon albuma "Platinum", a iz ritmova, refrena, melodijskih linija i stihova "Nijedna me nije ‘tila kad bia san klošar, kad bia san nitkov/A sada u backstageu twerkaju ka‘ da Split je Kingston" proizlazi da je Grše u nas ono što je Bad Bunny na Karibima i šire.

Zaključni stihovi "Mamma Mia sve sad iman šta sam ‘tia/Život prija, Sunce, more, led, Sangría/Žandarija trese, traži ‘di san skrija/Grše lija, krije sve ka‘ noge zmija" pjesmu "Mamma Mia" prometnuli su u ponajveći domaći ljetni hit."

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:21