ZLATNI STUDIO 2024.

Glasajte za pjesmu godine: ‘Ukusna i melodična polubalada Prljavog Kazališta ugodno me iznenadila‘

Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Prljavo kazalište

 Igor Kelčec/

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti. Tako od ove godine pretplatnici na premium sadržaj Jutarnjeg lista imaju privilegij glasati dva puta unutar 24 sata. Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma ostvaruju prednost - a to je dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Što se tiče kategorije ‘Glazba‘, naš Aleksandar Dragaš predstavlja vam jednu od nominiranih najboljih pjesama - "Stare navike" legendarnog Prljavog Kazališta.

Osim što imamo dva Prljava kazališta, ono s Filešom, Bogovićem i Kraljićem te ovo s Hourom i Bodalcem, nastavio se i "vječiti derbi" s Parnim valjkom (feat. Igor Drvenkar).

Prljavo kazalište (Hourino) posljednji studijski album objavilo je 2012. godine. Zvao se "Možda dogodine" i očito je naglasak bio na onome "možda" jer tek bismo 2024. godine mogli dočekati novi album prljavaca; bez Fileša, ali na dobro poznatom kursu, kako to sugerira ukusna i melodična polubalada "Stare navike".

U refrenu Bodalec pjeva "dobar dan tugo, nismo mi jedno za drugo", a Jasenko Houra i koautorcia Ines Prajo u stihovima spominju i tablete za spavanje, alkohol i cigarete te stare ploče koje "više nikom ništa ne znače". Očito je posrijedi pogled u retrovizor, nostalgija i osjećaj da nije sve kao prije, ali "Stare navike" dale su do znanja da je pred (Hourinim) Kazalištem nova dionica u karijeri.

Igrom slučaja tu sam pjesmu prvi put čuo na radiju u autu i ugodno me iznenadila, ma koliko u njoj nema pravo stilskog i sadržajnog iznenađenja jer lakše je zamijeniti bubnjara, ujedno i menadžera, nego frontmena i glavnog autora pjesama. Kakva su današnja vremena, nije sramota žaliti za minulima.

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:51