NEOČEKIVANI OBRAT

KAKO JE PUPOVAC NASAMARIO EKIPU IZ SHOWA 'U ZDRAV MOZAK' Nazvali ga s idejom o probijanju Marka Tolje na istočno tržište, on ih se elegantno riješio

Milorad Pupovac
 Sandra Simunovic / HANZA MEDIA

U novoj epizodi emisije 'U zdrav mozak' Marko Tolja odglumio je kako u 2017. kreće u osvajanje istočnoeuropskoga tržišta, a prvo odredište mu je, logično, Srbija.

Tonka Bubnja, menadžera riječkoga pjevača, utjelovio je idejni tvorac i voditelj emisije Davor Jurkotić, a za pomoć su se obratili ni manje ni više nego saborskom zastupniku srpske nacionalne manjine Miloradu Pupovcu.

Prije nego što su nazvali političara, gledateljima su objasnili kako će Marko zbog srpske publike donekle promijeniti imidž - pustit će brkove i udebljati se barem nekoliko kilograma.

Pupovac je u telefonskom razgovoru pokazao da je itekako spreman pomoći mladome glazbeniku iz Rijeke, za kojega je bio uvjeren da je Zadranin.

Nakon što je 'gospodin Bubanj' Pupovcu objasnio kako bi mu se Marko eventualno zahvalio skladanjem himne za stranku ili nastupom na nekom domjenku, šef Srpskog narodnog vijeća ga je spojio s kolegom.

'Ne biste vjerovali, ali imam jednog specijalistu u svojim krugovima baš za te stvari. Srećom, ovdje mi je u blizini pa ću vam ga dati na telefon', rekao je Pupovac te pozvao čovjeka kojeg je predstavio kao Edvarda Priliku.

'Ja sam vaš tajni obožavatelj jer vučete malo na jazz, a ja to volim', pohvalio je Riječanina Prilika. Kad mu je menadžer Bubanj rekao kako bi Marko za srpsko tržište promijenio ime u Jovan Toljo, Prilika mu je kao iz topa predložio da se ipak predstavlja kao Miloš jer to ime u Srbiji bolje prolazi, a Jovan je preobično.

'Ma spojit ću vas ja s Jelenom Karleušom, nema bolje veze od te', rekao je Edvard Prilika, a Pupovac, koji je vjerojatno odmah shvatio da ga netko 'lovi na foru', alli je prihvatio igru i u njoj sudjelovao kao pravi profesionalac, glazbeniku i menadžeru natuknuo je kako bi iz zahvalnosti trebali skladati himnu baš njegovu pomoćniku.

Na meti dvojca iz 'U zdrav mozak' našla se i Jelena Glišić.

Manekenku i Loto djevojku zvali su kako bi je angažirali u novome spotu Marka Tolje.

Riječanin bi zapravo svirao na šivaćem stroju, a seksepilna Ličanka bila bi odjevena u gigantsku iglu, koja se poslije pretvara u voćku, točnije 40 jabuka, a svaka od njih nosila bi Jeleninu glavu, koje Marko na kraju spota i pojede. Na početku pjesme na klaviru gostuje i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Režiju apstraktnoga djela potpisuje redatelj Gandalf, koji je, pohvalio se, već surađivao s Vannom i Draženom Zečićem.

Dragan Matic / CROPIX

'Ja se sama sebi čudim kako prije nisam čula za vas, vi ste genijalac! Naravno da ću snimiti taj spot', zaključila je Jelena gušeći se od smijeha nakon što su joj Tolja i Jurkotić otkrili o čemu se zapravo radi.

Zafrkanciju na svoj račun brzo je prepoznao i Davor Gobac.

Njega su zvali kako bi mu predstavili Toljin novi projekt s big bandom HRT-a, s kojim je Marko obradio najveće rock hitove, među kojima je i 'Ja volim samo sebe' Psihomodo Popa.

Gobac im je odmao dao dopuštenje za to, a skužio ih je nakon što je menadžer počeo pjevati njegov hit na japanskome.

Zagreb, 041016.
KD Vatroslava Lisinskog.
Premijera hrvatskog mjuzikla Pacijenti, autora Toncija Huljica, Mire Gavrana i Igora Barberica.
Na fotografiji: Davor Gobac.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX
Na fotografiji: Davor Gobac

'On je tamo veća faca nego u Hrvatskoj. Prodao je 1,6 milijuna albuma. U Japanu se zove Mahato Toljato', rekao je ponosni menadžer rokeru.

'Dobra je roba, ali bio si mi sumnjiv čim si počel tak lepo pjevat', nasmijao se Davor dvojcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:44