HITOVI I VATROMET

Gradski šefovi ne štede: Otkriveno tko će i gdje pjevati za doček Nove, honorari su papreni!

Naši najpoznatiji glazbenici Novu će dočekati sa svojim fanovima, a za najunosniji angažman u godini diljem Lijepe naše će odjekivati dobro znani hitovi

Jole u Makarskoj

Da mi je biti Zdravko Čolić, sigurno su pomislili mnogi kada su čuli koliko iznosi honorar što će ga možda i najveća zvijezda regije uzeti za nastup u novogodišnjoj noći. Jer, nagađa se kako će 72-godišnji šarmantni Sarajlija za silvestarski nastup u Dubrovniku primiti vrtoglavih 130.000 eura. Ako je to i točno, nema sumnje da će se taj potez Gradu itekako isplatiti, jer će zbog Čolića, čovjeka koji ima više hitova nego godina života, mnogi potegnuti put juga kako bi 2023. ispratili pjevajući "Pjevam danju, pjevam noću", "Pusti, pusti modu", "Zvao sam je Emili", "Glavo luda", "Malo pojačaj radio", "Zagrli me", "Jedna zima sa Kristinom"...

image

Zdravko Čolić

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković već je najavio nezaboravnu novogodišnju zabavu riječima:

- Dubrovnik, doček 2024. godine! Bit će to doček za pamćenje, pripremite se - napisao je Franković na društvenim mrežama uz isječak iz videospota za pjesmu "Kuća puna naroda", koji je Čolić snimao upravo u Dubrovniku. Ubrzo je objavljen i video koji je snimio sam pjevač, a u kojem kaže:

- Dragi prijatelji, veselim se Dubrovniku, dočeku Nove godine na Stradunu, najljepšoj pozornici na svijetu - rekao je Zdravko Čolić, koji je uz Olivera Dragojevića (koji je s Gibonnijem nastupio na milenijskom dočeku) među najvećim zvijezdama što su dosad na Silvestrovo pjevale na Stradunu. Slijedom toga i iznos njegova honorara najveći je dosad koji će Grad Dubrovnik platiti jednom pjevaču za koncert u novogodišnjoj noći i najveći iznos koji je dosad isplaćen za takav koncert u Hrvatskoj, piše Dubrovnik press.

image

Zlatan Stipišić Gibonni

CROPIX

Nešto sjevernije, u Splitu koji se voli kititi titulom najluđeg grada na svitu, u najluđoj noći u godini kao glavna zvijezda nastupit će Doris Dragović.

image

Doris Dragović

CROPIX

Uz Dalmatinku koja je lani na spektakularnim koncertima sa svojom publikom slavila 40 godina sjajne karijere, u Splitu će 31. prosinca nastupati i Kuzma & Shaka Zulu te reper Grše, kojem je proljetos uspjelo ono što nikome dotad nije: s pjesmom "Mamma Mia" bio je na prvom mjestu Billboardove ljestvice u Hrvatskoj, kao prvi domaći glazbenik ikad. Grše je poznat i po tome što je skupa s Vojkom V zbog tužbe Zorana Mamića završio na sudu. On ih je tužio zbog stihova pjesme "Mamići" koji glase: "Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu..."

image

Vojko V

CROPIX

Tradicionalni novogodišnji doček u Splitu održat će se na Rivi, zamišljeno je da Grše zagrije atmosferu. Doris će nastupiti sljedeća i svojim Splićanima i njihovim gostima poželjeti sve najbolje, a Kuzma & Shaka Zulu publiku će potom zabavljati do zore.

U Poreču će Novu godinu čekati Petar Grašo i s publikom pjevati "Voli me", "Ako te pitaju", "Volim i postojim...". U Rijeci, na Korzu, nastupa Zlatan Stipišić Gibonni, a Riječani, koji se živo sjećaju veličanstvene atmosfere koju je splitski glazbenik napravio na ispraćaju 2017. godine na istom tom mjestu, jedva čekaju da opet zapjevaju i zaplešu s Gibonnijem.

image

Petar Grašo

CROPIX

Oni željni žešćeg ritma na Silvestrovo će se uputiti u Pulu, jer će tamo 2023. godinu moći ispratiti s Indirom Levak i Vojkom V. Indira Forza svoj će glazbeno-plesni spektakl upriličiti na pulskom Forumu, s tim da je najavljeno kako će uz svoje pjesme izvoditi i hitove Bijelog dugmeta, Crvene jabuke i inozemnih izvođača, dok će Vojko V "Zovi čovika", "Mamac‘, "Ne može" i dr. izvesti na Portarati.

U Rovinju će nastupiti Dubioza kolektiv, koji je ljetos u Areni proslavio dvadesetu godišnjicu karijere. U Zadru je Ivica Sikirić Ićo na Narodnom trgu, a Joško Čagalj Jole na Trgu Petra Zoranića. Željko Joksimović pjevat će u Mostaru, Matija Cvek na Silvestrovo će nastupiti u Vukovaru...

image

Joško Čagalj Jole

Ronald Gorsic

U Sarajevu se za doček Nove godine priprema posebna priča. Nastupaju četiri sarajevska benda: Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke.

- Bit će to provod kakav se ne pamti! Ovo je prava sarajevska priča za Novu 2024.! Četiri benda za 40 godina od Zimskih olimpijskih igara i 40 godina prikazivanja ‘Top liste nadrealista‘! - najavila je na društvenim mrežama gradonačelnica Sarajeva.

I za kraj, spomenimo da je Aleksandra Prijović, nakon pet prodanih zagrebačkih Arena, navodno podigla svoj honorar za novogodišnji nastup, pa će, prema pisanju srpskih medija, snaha Lepe Brene (koja će za Novu pjevati u Baru) u Beogradu nastupati za 50.000 eura, a ne za 40.000, kako je isprva bilo planirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:07