ZLATNI STUDIO 2024.

Izbor za najbolju pjesmu 2024.: Vojko je Miljenko Smoje hrvatskog repa, a ‘Mamacita‘ istodobno bedasta i genijalna

Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Vojko V

 Cropix/

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti. Tako od ove godine pretplatnici na premium sadržaj Jutarnjeg lista imaju privilegij glasati dva puta unutar 24 sata. Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma ostvaruju prednost - a to je dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Što se tiče kategorije ‘Glazba‘, naš Aleksandar Dragaš predstavlja vam jednu od nominiranih najboljih pjesama - viralni hit jednog od najpopularnijih repera danas na sceni, "Mamacita" Vojka V.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Vojkova "formula uspjeha" počiva na pet funamenata. Prvi je humor, drugi autoironija, treći živopisan storytelling u koji ubacuje niz popkulturalnih referenci, četvrti zarazni refreni, a peti ljepljivi beatovi i melodije koje slušatelj teško može izbaciti iz uha, ma koliko bili rudimentarni i jednostavni, kao da je Casio prištekao uz primitivnu ritam-mašinu.

Najviše se sprda sa samim sobom pa tako i u "Mamacita", jednom od hitova s albuma "Dvojko", na kojem se samo naizgled predstavlja poput bene koja serucka i pljucka ni o čemu i o nikome ozbiljno, a o svačemu i svakome neozbiljno, no zapravo je jako inteligentan tip - tako i izgleda, proćelav s urednom bradom - koji ne docira, nego kroz zabavu protura teme u rasponu od obiteljskog života, preko mentaliteta, do slave.

Uz to, Vojko V ostavlja dojam da ni on neće "politiku u svoju butigu". Zbog toga, kao i zbog živopisnosti i rječitosti, humora i realizma podsjetća i na Miljenka Smoju čiju 100. obljetnicu rođenja obilježavamo ove godine. Poput Smoje, tako je i Vojko V mogao poniknuti samo u Splitu. "Mamacita" je istodobno totalno bedasta i apsolutno genijalna pjesma o Vojku prije i poslije njegova uspjeha.

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:54