HALJINA ZA EUROVIZIJU

Fanovi usporedili eurovizijski outfit Mije Dimšić s onim Taylor Swift: Dizajneri otkrili tko je bio inspiracija

Ivan Tandarić kaže kako su čekali upute od redatelja u kojem će smjeru ići njezin nastup te kakva haljina je potrebna

Mia Dimšić i Taylor Swift

 Cropix/AFP

Nakon što smo ekskluzivno otkrili da će Mia Dimšić na Eurosongu u Torinu nastupiti u upečatljivom scenskom kostimu koji su specijalno za nju kreirali ELFS-i, Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, na društvenim mrežama počele su se nizati brojne reakcije na Mijin outfit.

Budući da je poznata po tome da voli lik i djelo poznate pjevačice Taylor Swift, mnogi su se korisnici društvenih mreža zapitali je li inspiracija za eurovizijski outfit pronađena baš kod Taylor i njezina Versace outfita s dodjele Grammy nagrada 2016. godine.

image

Taylor Swift, 2016. na dodjeli Grammyja

Valerie Macon

Upravo zato, odlučili smo kontaktirati ELFS-e i provjeriti što ih je inspiriralo za Mijin upečatljivi eurovizijski outfit.

- Izgled Taylor Swift nije nas inspirirao za ovo. Nismo imali nikakvu poveznicu s njom, ako postoji sličnost onda je to slučajno, ali sigurno nije namjerno, govori nam Ivan Tandarić.

Nakon pobjede na Dori mijenjao se tim koji će Miu voditi dalje. Ivan nam govori kako su čekali da od redatelja dobiju upute u kojem će smjeru ići njezin nastup te kakva haljina je potrebna.

image

Mia Dimšić

Davor Pongracic/Cropix

- Mia se prva odlučila da bi nešto u crvenoj boji i da bi htjela otkrivene noge i trbuh. Nama se činilo zgodno, s obzirom na njenu visinu, da postignemo i to da bude jedan dio dugačak, a drugi kratak. Poigrali smo se volanima koji otkrivaju jednu nogu i onda prelaze u dulji dio, objašnjava nam Tandarić.

Što se tiče boje, crvena im je, kako kažu, bila 'preziheraška' i lako je očekivati da će od 40 izvođača ona biti jedina u toj boji pa su se ipak odlučili za nešto drugo.

image

Mia Dimšić u kostimu u kojem će nastupati na Eurosongu

Davor Pongracic/Cropix

- Nagovarali smo je na ovu boju. Ona je puno više u trendu ove sezone i mislimo da, na njenom tipu izgleda, ova boja jako dobro pristaje. Inspiracija za dizajn i boju bila nam je haljina Miss Venezuele iz 1995. godine, govori nam za kraj Tandarić.

Miu su, inače, ranije optužili i da je u pjesmu Guilty Pleasure, s kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, iskopirala hit Willow poznate pjevačice Taylor Swift. Iako je priznala da je veliki Taylorin fan, Miu takve optužbe nisu pretjerano dirnule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:51