POZNATO LICE

Doznali smo zašto dugogodišnja HRT-ova voditeljica odlazi u Maleziju i što će raditi ondje

Vinković je navodno iskoristila svoje zakonsko pravo i ‘zamrznula‘ svoje radno mjesto na Prisavlju
Ljiljana Vinković
 Neja Markicevic/Cropix

Dugogodišnja HRT-ova voditeljica i novinarka Ljiljana Vinković napušta javnu radioteleviziju i vraća se u diplomaciju. Danas je odradila svoju posljednju rubriku "Stranci u Hrvatskoj" koja ide u sklopu emisije "Dobro jutro, Hrvatska", oprostila se od gledatelja i prepustila "kormilo" kolegici Ivani Vilović. Vinković je otkrila tek da odlazi raditi u Maleziju, no nije objasnila tijekom emisije što je u pitanju. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, u pitanju je savjetnička pozicija u hrvatskom veleposlanstvu u Maleziji kojem je na čelu veleposlanik Ivan Velimir Starčević.

Prema neslužbenim informacijama, 58-godišnja Vinković dobila je četverogodišnji mandat te iskoristila svoje zakonsko pravo i "zamrznula" svoje radno mjesto na Prisavlju. Inače, Vinković je bila četiri godine diplomatska predstavnica Hrvatske u SAD-u i Kanadi, i to od 2007. do 2011. kao predstavnica za kulturu, medije i informiranje.

image
Neja Markicevic/Cropix

Uz Glazbenu akademiju bila je upisala i Fakultet političkih znanosti i tada krenula surađivati kao većina tadašnjih početnika za Zagrebačku panoramu. Školovanje je nastavila u Americi, gdje je živjela pet godina, što joj je pružilo priliku da stekne i novinarsko iskustvo na ABC-ju.

Po povratku u Hrvatsku nakon nekog vremena, točnije 1997. počinje raditi za Hrvatski radio kao spikerica, potom prelazi na HTV. Radila je kao novinarla, voditeljica i urednica. Otišla je u međuvremenu u diplomaciju i vratila se iz nje. No sve do 2016. nije dobivala puno prilika u jačim TV projektima koji se redovno emitiraju.

Tada su je pridružili stalnoj voditeljskoj postavi "Dobro jutro, Hrvatska", zbog čega je bila presretna. No onda je početkom 2020. obznanjen veliki transfer, dolazak Doris Pinčić koja je na HTV prešla s RTL-a nakon dugo godina suradnje. Tada su odlučili nadređeni da će iz stalne voditeljske postave "DJH-a" maknuti Vinković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 11:23