‘GO MARKO!‘

Dobili smo prvu službenu navijačku eurovizijsku himnu u povijesti: Fanovi pripremili veliko iznenađenje za Lasagnu

Marku i njegovom timu je pjesma odmah poslana na slušanje, a njegova reakcija je bila sjajna te je pohvalio autore

Baby Lasagna

 Screenshot/

Hrvatska je dobila prvu službenu navijačku eurovizijsku himnu u povijesti! Navijačka pjesma nosi naziv "Go Marko! Tribute to Baby Lasagna" te je napisana i otpjevana na engleskom jeziku, a njezina dva videa na YouTubeu (službeni lyric i audio video) dosad,zajedno imaju gotovo 5000 pregleda.

Pjesma "Go Marko!" dobila je mnogo pozitivnih i pohvalnih komentara, što hrvatskih što stranih fanova, a odobrio ju je i sam Baby Lasagna.

Marku i njegovom timu je pjesma odmah poslana na slušanje, a njegova reakcija je bila sjajna te je pohvalio autore i poručio da je odlična, veoma eurovizijska i da mu se posebno sviđa miks pjesme te da se osjeća veoma počašćeno što je ovakva navijačka himna napravljena njemu u znak podrške.

"Još od prvog dana otkad je objavljena pjesma Baby Lasagne “Rim Tim Tagi Dim” osjetio sam u njoj nešto neopisivo, čarobno i prelijepo te da je to pjesma koja mora i zaslužuje pobijediti na Dori, a nakon toga ostvariti visoki plasman na Euroviziji, a nadajmo se i pobjedu.

Nakon što smo moj prijatelj Paco Dedić i ja stavili na noge službenu Facebook fan grupu (odobrenu i podržanu od strane Marka i njegova tima): "BABY LASAGNA – WINNER OF EUROVISION 2024" kao podršku Marku i njegovom eurovizijskom snu, nakon njegove pobjede na Dori, dobio sam ideju napisati jednu pravu navijačku fan himnu kao tribute i podršku našem Marku", rekao je autor stihova pjesme, književnik i tekstopisac Leontin Čapo Milenić, koji se služi umjetničkim pseudonimom Eric Johansson, o nastanku prve hrvatske eurovizijske navijačke himne.

image

Go Marko! - cover

Promo/

"Nakon što je pjesma bila napisana, poslao sam je prijatelju i kolegi umjetniku, glazbeniku iz Washingtona, Jasonu Hallu iz heavy metal benda Preludium Fury, s kojim surađujem već dulje vrijeme na našem zajedničkom glazbenom projektu Lyran Lions. Jason, koji je inače talentirani mulitinstrumentalist, skladao je ovu navijačku pjesmu u eurovizijskom stilu, a za vokale se pobrinuo sjajni pjevač i glazbenik Eliezer Murad iz Argentine.

Čitavo stvaranje i produciranje ove fan pjesme kao naše velike podrške Marku u ostvarenju njegovog eurovizijskog sna, financirali smo sami i ovo je internacionalni pa i interkontinentalni projekt (tri zemlje i tri kontinenta sudjelovali su u stvaranju ove navijačke pjesma kao podrška Baby Lasagni)", dodao je pa nastavio:

"Ovu pjesmu napravili su fanovi iz velike ljubavi i poštovanja prema Baby Lasagni i njegovoj pjesmi, kao i velike ljubavi prema Euroviziji i vjeri u glazbeni i bilo koji drugi uspjeh male zemlje s velikim snovima, kao i u karizmatičnog pojedinca koji je predstavlja i koji vjeruje u svoj san i uspjeh te pobjedu nad svim preprekama na njegovom kreativnom putu. Ova je motivacijska pjesma posvećena Marku, svim fanovima Eurovizije i svim ljudima svijeta koji čvrsto vjeruju u sebe i svoj životni uspjeh."

"Također, ovo je prva službena navijačka fan himna u Hrvatskoj posvećena Euroviziji, a moguće i u svijetu", zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:09