U Lici uskoro kreće prvi hrvatski Festival vještina za život

Za djecu i mlade organizatori pripremaju desetke atraktivnih radionica i svi su dobrodošli

Festival vještina za život, Lovinac 29. 7. - 1. 8.

Savez izviđača Hrvatske ovo ljeto u općini Lovinac u Lici organizira svoju 11. Smotru izviđača Hrvatske na kojoj će tokom 11 dana programa, pod sloganom „Putokaz za bolji svijet“, prisustvovati 2000 izviđača iz Hrvatske i svijeta. Ovo će biti najveće višednevno okupljanje djece i mladih u Hrvatskoj u ovoj godini.

Kako bi dio izrazito bogatog programa Smotre otvorili i za javnost, u sklopu Smotre, u razdoblju od 29. srpnja do 1. kolovoza, organizirali su 4-dnevni Festival vještina za život, i to zajedno s Ravnateljstvom civilne zaštite, Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.

Svaki od 4 dana Festivala osmišljen je tematski te će djeci i mladima ponuditi desetke raznovrsnih radionica i aktivnosti u prirodi koje će provoditi organizatori u suradnji s 30-ak partnerskih organizacija i institucija.

„Želja nam je svima zainteresiranima ponuditi barem dio onoga što naši izviđači inače prolaze i imaju na programu tokom svojih izviđačkih aktivnosti. Tko god želi, može se okušati u brojnim aktivnostima, doći na jedan ili više dana i besplatno uživati u programu, gradeći pritom svoje vještine za život. Ovo je definitivno prvi ovakav festival i vjerujemo da će nam se pridružiti mnogi roditelji s djecom. Jer djeci i mladima su vještine za život i najpotrebnije“ – izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Sudjelovanje na aktivnostima i radionicama na Festivalu je besplatno, a kako većina radionica ima ograničen broj polaznika, potrebno je unaprijed prijaviti se putem web stranice. Na Festival se može doći na jedan ili više dana, a više informacija o Festivalu, programu te kako se prijaviti može se pronaći na web stranici Festivala na www.vjestinezazivot.hr.

Pokrovitelji Festivala su Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Messengers of Peace i Američka gospodarska komora, a medijski pokrovitelj je Jutarnji list.

image

Festival vještina za život

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:23