Sisačko-moslavačka županija osigurala autobusni prijevoz za 2 € mjesečno

Jedan od ciljeva ovog projekta je povoljnija cijena prijevoza, ali i bolja povezanost ruralnih područja s urbanim središtima

Povoljan prijevoz autobusima za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije od početka ovoga mjeseca mogu se voziti autobusima po cijeni od samo 2 € mjesečno. Rezultat je to projekta Županijski prijevoz za sve kojeg je pokrenula Sisačko-moslavačka županija s ciljem osiguranja povoljnijeg prijevoza za sve stanovnike, ali i bolje povezanosti ruralnih područja s urbanim središtima. Ovaj projekt zajednički sufinanciraju Županija, gradovi i općine u SMŽ i dio je javne usluge županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu na području Sisačko-moslavačke županije za što su ugovor o sufinanciranju potpisali potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Ivan Celjak. Temeljem toga ugovora iz državnog proračuna Sisačko-moslavačkoj županiji dodijeljeno je 2,5 milijuna eura.

„Ovaj projekt realiziramo u partnerstvu s Vladom RH te gradovima i općinama s područja Sisačko-moslavačke županije, a njime osiguravamo prijevoz autobusima za sve stanovnike naše županije za 2 eura mjesečno, ali i ponovno aktiviramo desetke neaktivnih linija čime omogućujemo kvalitetniju prometnu povezanost, osobito naših ruralnih područja s urbanim središtima. U našu Županiju se trenutno ulaže najviše od svih županija u Hrvatskoj. Kada uzmemo u obzir i ostale projekte koje realiziramo u suradnji s Vladom RH i što sve radimo na obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, možemo reći da postajemo poželjno mjesto za život. Gradimo novi kompleks bolnice, gradimo škole, domove umirovljenika i ceste, a završetkom autoceste Sisak će biti povezan sa Zagrebom na svega 20 minuta. U planu je i izgradnja više od 30 novih stambenih zgrada što znači da ćemo imati dovoljno stambenog prostora za mlade obitelji. Ostvarujemo naš cilj – postajemo županija poželjna za život!“ – rekao je župan Celjak.

image

Župan Celjak i ministar Butković potpisuju ugovor o sufinanciranju

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković istaknuo je kako je Sisačko-moslavačka županija treća u Hrvatskoj u kojoj je uvedena javna usluga u cestovnom prijevozu putnika kojega Vlada RH financira u iznosu 56,8 milijuna eura za sve hrvatske županije.

„Svjedoci smo posljednjih godina kako se ukida čitav niz linija, a sada će svako selo, svako mjesto i manji grad biti povezani sa Siskom, Petrinjom i drugim gradovima“, izjavio je ministar Butković.

UPUTE ZA OSTVARIVANJE PRAVA ZA SUBVENCIJU PO PROJEKTU „ŽUPANIJSKI PRIJEVOZ ZA SVE“

Korisnik, koji mora imati prebivalište na području SMŽ, a što dokazuje osobnom iskaznicom, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati, može doći na lokacije upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije na kojima se izdaje iskaznica s kojom korisnik dolazi na prodajno mjesto prijevoznika gdje kupuje mjesečnu karta po subvencioniranoj cijeni od 2,00 €.

Lokacije upravnih odjela SMŽ:

SISAK, Ante Starčevića 29, Sisak

PETRINJA, Ulica Vladka Mačeka 47, Petrinja

KUTINA, Ljudevita Posavskog 27, Kutina

POPOVAČA, Jelengradska 13, Popovača

GLINA, Trg bana Josipa Jelačića 2, Glina

NOVSKA, Trg dr. Franje Tuđmana 2, Novska

HRVATSKA KOSTAJNICA, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Hrvatska Kostajnica

TOPUSKO, Trg bana Josipa Jelačića 1, Topusko

DVOR, Trg bana Josipa Jelačića 10, Dvor

GVOZD, Trg dr. Franje Tuđmana 6, Gvozd

  • Za sve dodatne informacije, građani mogu nazvati broj telefona 044/540-071.
  • Mreža linija Sisačko-moslavačke županije, za koju se mogu ostvariti subvencije, nalazi se na web stranici www.smz.hr.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:58