Luksuzni D&D GOLD na kioscima od 7. srpnja!

Tradicija se nastavlja: šestu godinu zaredom ljeto možete provesti listajući naše pažljivo stilizirano i sadržajno probrano izdanje

Novi D&D Gold

Nakon pune dvije pandemijske godine polako nam se ukazuje dugopriželjkivana slika ljeta. Za one koji slobodno vrijeme provode na užarenom gradskom asfaltu organiziraju se razne manifestacije, koncerti, ponovno se odlazi na vjenčanja i putovanja, oživljava i kulturna scena, a mnogi su s nestrpljenjem dočekali godišnji odmor i odlazak na more gdje društvenih aktivnosti i događaja ne nedostaje. Ipak, pobrinuli smo se da vam nadolazeći mjeseci budu još zanimljiviji.

Već šestu godinu zaredom ljeto možete provesti listajući naše premium izdanje - magazin D&D Gold koji tradicionalno donosi teme za sve ljubitelje arhitekture i dizajna, zaljubljenike u interijere te sve one koji prate kulturu stanovanja. I ove smo godine posjetili divne kuće diljem Hrvatske, a primijetili smo kako pogled na more više nije jedini uvjet za odabir lokacije i gradnju. Naime, sve se više cijeni i blizina šume u okružju. Tako su i kuće te stanovi koje vam ekskluzivno donosimo, povezani s prirodom.

Naslovnicu ovogodišnjeg izdanja krasi crna kuća u Istri, okružena šumom s pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke, a posjetili smo i spektakularnu betonsku kuću koja djeluje poput skulpture koju grli park-šuma Maksimir. Tu je i divna kuća na Braču, okružena maslinicima, koja je odličan primjer kako uspješno pomiriti vječna pitanja o gradnji u današnje doba u Dalmaciji. Oduševila nas je i moderna "lebdeća" kuća u Malinskoj, a posjetili smo i nekoliko stanova. Izdvojit ćemo onaj u Rovinju, uređen uz feng shui, s pogledom na zelenilo.

I velike fotoeditorijale smo na jedan način posvetili šumama i boravku na otvorenom. Statement drvene komade namještaja snimali smo pod krošnjama, a kreirali smo i idealnu ljetnu večer u vrtu.

Gotovo sve kuće i stanove koje predstavljamo potpisuju naši domaći arhitekti, a to nas je potaknulo da nekoliko njih pitamo kako zamišljaju vlastitu idealnu kuću. Zamolili smo ih da nam skiciraju, ilustriraju i opišu svoj dom iz snova. Njihove su vizije zanimljive, a često i neočekivano - skromne.

Jedna je tema posvećena interijerima koji nas svojim uređenjem, stilom i detaljima vode na put oko svijeta, a razgovarali smo i s najistaknutijim arhitektima, dizajnerima i umjetnicima koji se bave scenografijom. Modni dizajner Teo Perić nam, pak, otkriva svoj put od mode do slikarstva, a bilo je zanimljivo čuti kako je arhitekt svjetskoga glasa Antonio Zaninovic stvorio svoju oazu na Lopudu. Za kraj, arhitekt i urbanist Vedran Ivanković osvrnuo se na vruću temu ugroženosti opatijskih perivoja.

Časopis D&D Gold ostaje u prodaji cijelo ljeto, a u suradnji s tvrtkom Daikin pripremili smo nagradni natječaj u kojem dodjeljujemo Daikin Stylish klima-uređaj! Zavirite u D&D GOLD i saznajte kako možete osvojiti ovaj vrhunski uređaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:55