Konferencija #ACAP2023 okupila više od 80 inozemnih i domaćih govornika

ACAP konferencija

Zagreb, 11. srpnja 2023. – Trodnevna konferencija #ACAP2023, koju je u zagrebačkom hotelu Sheraton organizirala Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca, završila je na visokoj noti, okupivši 524 sudionika i više od 80 govornika. Konferenciju je svečano otvorio premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, dok je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala zanimljiv Fireside chat s dekanom ZŠEM-a, dr.sc. Matom Njavrom na temu "Vilnius: put u budućnost za geopolitiku ili samo još jedan NATO summit".

Tijekom gala večere, koju je sponzorirala Hrvatska turistička zajednica, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dodijelio je Povelju Republike Hrvatske Udruzi hrvatsko-američkih profesionalaca.Vi ste hrvatsko-američki stručnjaci, a stručnjaci su ljudi od poštovanja, visokog ugleda i važnosti u društvu. Iz hrvatske perspektive, to je nešto što nama treba. Mi smo mala zemlja. Još uvijek nismo toliko bogati niti imućni koliko bismo željeli biti i to svakako mora biti naš cilj“, rekao je predsjednik Milanović.

Na konferenciji su sudjelovali govornici iz različitih industrija, kao što su zdravstvo i turizam, poslovanje i financije, koji su pružili uvid u trenutne trendove i budućnost tih sektora. Iskra Reić, potpredsjednica AstraZenece i Richard Pazdur iz FDA-a dali su svoje stručno mišljenje o zdravstvenim temama, dok su tijekom sljedeća dva dana na konferenciji sudjelovali istaknuti poslovni lideri. Među njima se istaknuo Hrvoje Ćosić, direktor najbrže rastućeg hrvatskog fintecha Aircash, koji je najavio da tvrtka očekuje promet od 1 milijarde eura ove godine. Lada Tedeschi Fiorio iz Atlantic grupe dala je svoje viđenje najvećih izazova u industriji hrane i podijelila svoju viziju budućnosti. Vuk Vuković, osnivač hedge fonda Oraclum Capital u New Yorku, zajedno s Krešimirom Marušićem, dao je svoje viđenje trenutne ekonomske situacije i mogućnosti investiranja.

image

ACAP konferencija

Konferencija je obilježena brojnim izvanrednim govornicima i panelistima. Ivan Burazin iz Infobipa naglasio je: "Kao osnivač, preselite se na tržište na kojem vidite najviše prilika i postanite dio zajednice." Daniel Lenardić iz KPMG-a ističe: "U sljedećih 5 do 10 godina, vlasništvo nad upravljanjem bogatstvom prenijet će se na nasljednike. Obično kada se to dogodi, tvrtke se prodaju unutar 5 godina", a Matija Nakić, Farseer rekao je o financiranju: "Važno je imati dobru stratešku priču. Mnogi ne znaju što žele biti kad odrastu. Investitori žele vidjeti snažnu viziju i sposobne osnivače."

Ivo Stivorić, potpredsjednik X-a, predstavio je viziju X-a – "Alphabet‘s moonshot factory" kao raznolike skupine izumitelja i poduzetnika koji teže poboljšanju života milijuna, pa čak i milijardi ljudi. Svojim inovativnim pristupom ciljaju postići deseterostruki utjecaj na najteže rješive probleme svijeta, a ne samo 10% poboljšanja.

Partneri ovogodišnje ACAP-ove konferencije koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji iste su Hrvatska gospodarska komora, Središnji Ured za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatska Turistička Zajednica, JGL, Devōt, Muzej Iluzija, Aircash, Osječko-baranjska županija, KPMG, PWC, AstraZeneca, Turistička zajednica grada Zagreba, Franck, BMP grupa i Stanić grupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 06:50