Infobip Shift 2022

VC fond koji je otkrio tri jednoroga i dva soonicorna traži prilike u Hrvatskoj

Novi VC fond od 70 milijuna eura inicijalno je uložio u 15 startupa iz Turske, a sad skenira hrvatske i regionalne startupe

Patkice Infobip Shifta razgrabljene su na ceremoniji zatvaranja drugog dana konferencije

 Zvonko Pavic/Cropix

Novi VC fond od 70 milijuna eura, zvan 500 Emerging Europe, traži prilike za investicije u Hrvatskoj, objavljeno je drugog dana Infobip Shifta 2022.

Iza fonda stoji organizacija 500 Global, bivši američki 500Startups. Regionalno im je sjedište u Istanbulu, a tu lokalnu podružnicu pokrenuli su tamošnji poduzetnici Enis Hulli i Arın Özkula.

Fond 500 Emerging Europe drugi je fond turske filijale.

Prvi je uložio 10,5 milijuna dolara u 40 startupa iz Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Ukrajine. Pogodili su čak tri jednoroga: Insider, Carbon Health i Billion To One. Još dva startupa u koja su uložili danas su dogurala do statusa soonicorna.

image

Tunya Irkad, investitorica iz 500 Globala

Ti/Ti

Ovaj novi fond, koji je sedam puta veći, inicijalno je uložio u 15 startupa iz Turske te sad traži prilike u Hrvatskoj i regiji.

Tunya Irkad, investitorica iz 500 Globala nada se da će i s novim fondom ponoviti uspjeh prvijenca. - Aktivno tražimo prilike za investicije u zemljama regije. U Hrvatskoj smo već primijetili da na tržištu ima zanimljivih prilika - zaključuje Irkad.

image

Drugi dan medjunarodne konferencije Infobip Shift.

Zvonko Pavic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:13