Novi plan

Najstariji hrvatski venture builder Lean Startup Croatia od sad se zove Smion

Iza nas je 67 inovacijskih projekata kojima smo radili na unapređenju ekosustava - kaže Filip Stipančić

Filip Stipančić, partner u Smionu

 Petar Starcevic/

Najstariji hrvatski venture builder, Lean Startup Hrvatska, proslavio je desetu godinu poslovanja s novim imenom. Od sad se zove Smion.

Osnivači Smiona Filip Stipančić i Miro Hegedić prisjetili su se mnogobrojnih startupa s kojima su radili do sada.

- Iza nas je vrlo uzbudljivo razdoblje u kojem smo pružili podršku brojnim startupima, organizirali više od 50 događanja, 230 edukacija i radionica te 67 inovacijskih projekata kojima su svake godine sve više mijenjali cijeli poduzetnički i startup ekosustav - kaže Stipančić.

Dodaje da su od samih početaka se trudili stvoriti zajednicu koja će dati podršku na novom poduzetničkom putu kako bi olakšali realizaciju ideja i inovacija poduzetnika.

Na događaju su istaknuli ponos na mnogobrojne startupe koji i danas posluju uspješno zahvaljujući početnoj podršci za koju naglašavaju da je od iznimne važnosti.

Od tuda, tumači Stipančić, dolazi i inspiracija za nove ime venture buildera.

- Smion znači isti tim, stručnost, upornost, ambiciju i viziju, ali pod novim imenom i inspiriran odvažnošću odnosno hrabrošću, osovinama povezanim sa startup i poduzetničkim svijetom - kaže Stipančić.

Navodi da će i dalje djelovati s misijom osnaživanja poduzetnika i izgradnje inovativnih ekosustava koji potiču rast.

- Kroz različita rješenja, programe, edukacije, evente i savjetovanja i dalje ćemo osiguravati podršku znatiželjnim, ustrajnim, intelektualnim, agilnim i odvažnim startupima i poduzetnicima - kaže Stipančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:45