NA KICKSTARTERU

CircuitMess predstavio plod suradnje s Geek Clubom i NASA-om: Do 130 tisuća dolara u šest sati

Po brzini, ovo bi mogla biti najuspješnija kampanja CircuitMessa do sada

Circuitmessov Perseverance rover nastao u suradnji s Geek Clubom i NASA-om

 Circuitmess/

Startup Alberta Gajšaka, jedan od NovacHR TOP25 startupa, ima novu uspješnicu. Udružio je snage s američkom tvrtkom Geek Club, koja radi metalne STEM modele u suradnji s poznatim brendovima, te su zajednički lansirali seriju pametnih igračaka pod brendom NASA-e.

Prva u nizu pametnih uradi-sam (DIY) igračaka je NASA-in rover na Marsu, Perseverance, za koji je CircuitMess u svega šest sati na Kickstarteru prikupio gotovo 130 tisuća dolara od 506 podržavatelja.

Po brzini, ovo bi mogla biti najuspješnija kampanja CircuitMessa do sada.

- Od djetinjstva sam sanjao da postanem astronaut. Oduvijek me zanimalo sve vezano za istraživanje svemira i zato sam posebno sretan najnovijim proizvodom - kaže Gajšak.

Vlastita platforma

Perseverance koristi umjetnu inteligenciju, podržava programiranje u Pythonu, C++/Arduino i CircuitMessovoj vlastitoj platformi CircuitBlocksu, a mobilan je i podržava učenje robotike.

Opremljen sa sedam motora, šest kotača, kamerom za detekciju objekata, robotskom rukom, utorima za dodatne senzore i dvojezgrenim procesorom.

Podržava USB-C, Wi-Fi i Bluetooth vezu.

Hrvatski proizvođač pametnih igračaka, koji je nedavno dobio nagradu Powerfully Playful Award Winner na jednom od najvećih sajmova igračaka na svijetu, ukupno će napraviti pet pametnih igračaka kroz suradnju s Geek Clubom, a pod brendom NASA-e.

Uz Perseverance, to su sonda Voyager, najdugovječnija misija NASA-e, koja na Zemlju šalje podatke već 45 godina, zatim satelit Juno, prva svemirska letjelica koja se pogoni isključivo solarnom energijom, a analizira Jupiter. Tu je i Discovery, uradi-sam model najpoznatijeg NASA-inog Space Shuttlea Discoveryja, koji je odradio čak 39 svemirskih letova prije nego što je umirovljen.

Konačno, peti je pametni sat Artemis Watch, koji je inspiriran novim svemirskim odijelom u sklopu Artemis misije NASA-e, a u sklopu koje se u narednih nekoliko godina planira ponovo poslati čovjeka na Mjesec. Podsjetimo, ljudi su zadnji put kročili na mjesečevu površinu 1972. godine.

- Drago mi je što smo se mogli udružiti s Geek Clubom i napraviti naš najnapredniji proizvod do sada. Njihova vizija se izvrsno preklapa s našom – obje tvrtke žele uveseliti djecu i odrasle te ponešto naučiti o tehnologijama budućnosti - kaže Gajšak, kojem je ovo nova velika suradnja nakon one s Warner Bros-om na uradi-sam modelu Batmobilea.

Veliki iskorak

I CircuitMessu i Geek Clubu je Perseverance Space Rover najambiciozniji projekt do sada.

image

Albert Gajšak (CircuitMess) i Nicolas Deladerrière (Geek Club)

Circuitmess/

Nicolas Deladerrière, suosnivač Geek Cluba kaže da su proučili tisuće službenih dokumenata i nacrta kako bismo dizajnirali ekstra-detaljnu repliku najpoznatijeg NASA-inog svemirskog rovera i povezali svoj dizajn sa CircuitMessovom tehnologijom.

- U Geek Clubu već nekoliko godina razvijamo proizvode koji uveseljavaju geekove diljem svijeta. Do sada smo prodali desetke tisuća proizvoda u skoro sve države svijeta, a prošle godine smo izbacili naš najpopularniji proizvod do sada - najdetaljniju komercijalnu repliku International Space Stationa na svijetu i sad smo ušli u naš najambiciozniji projekt dosad - zaključuje Deladerrière.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:24