Sustav za 50 milijuna kuna

S e-Pristojbom biljezi odlaze u povijest

Goran Pauk, Ivan Malenica, Katica Prpić
 CROPIX

Novi projekt Ministarstva uprave, vrijedan više od 50 milijuna kuna, e-Pristojbe, u četvrtak je predstavljen u zagrebačkom Novinarskom domu.

Sustav koji biljege šalje u povijest, a kojim je omogućeno kartično plaćanje upravnih pristojbi i naknada, implementiran je unutar platforme e-Građani. To znači da će građani prilikom, primjerice, vađenja osobnih dokumenata, umjesto kupovanja biljega na kiosku, pristojbu moći podmiriti karticom ili, ako su korisnici sustava e-Građani, kompletno online.

- Građani neće više morati kupovati biljege, već će pristojbe moći platiti kreditnom karticom na šalterima u županijskim ili matičnim uredima. Također, ono što još više veseli jest mogućnost da se cjelokupni iznos usluge uplati samostalno preko računala te korisnici usluga sve mogu odraditi iz vlastita doma - izjavio je ministar uprave Ivan Malenica.

U sklopu projekta e-Pristojbe, koji je financiran iz EU, predstavljene su i usluge e-Nautika, Jedinstvena informacijska točka i e-Katastar infrastrukture. Usluga e-Nautika nautičarima će omogućiti da pristojbu za plovidbu plate elektronski, a za sektor građevine, usluga Jedinstvena informacijska točka i e-Katastar infrastrukture, osigurat će online uvid u građevinsku infrastrukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:48