Donacija

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva i Huawei nastavili uspješnu suradnju

Prošle su godine potpisana dva Memoranduma o razumijevanju i suradnji

Kao jedan od partnera, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva sudjelovao je u ponedjeljak u Studentskom domu Cvjetno naselje, prilikom donacije 170 tableta, doniranih obiteljima pogođenima potresom u Zagrebu.

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva kao središnje tijelo državne uprave sa zadatkom unaprjeđenja razvoja digitalnog društva, i Huawei, vodeći globalni ponuditelj rješenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, prošle su godine potpisali dva Memoranduma o razumijevanju i suradnji.

Uz državnog tajnika Bernarda Gršića događaju su nazočili i ministar uprave Ivan Malenica, glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Zhang Heng, zamjenik ravnatelja Studentskog centra Marijo Župan, zamjenik ravnatelja SC-a te sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Tom prilikom državni tajnik Bernard Gršić rekao je : „U listopadu 2019., odlaskom prve skupine studenata u Kinu započela je realizacija suradnje dogovorene potpisivanjem Memoranduma u sklopu Summita država Srednje i Istočne Europe i Kine koji se u travnju 2019. godine održao u Dubrovniku. Studenti hrvatskih sveučilišta dva su se tjedna imali priliku upoznati s poslovanjem Huaweija i dobiti jedinstveni uvid u programe istraživanja i razvoja novih tehnologija.

Uspješna suradnja nastavljena je kada je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u sklopu projekta 1000 dreams, razvio ideju o darivanju udruge ZAMISLI, te su uručene knjige, slikovnice te razne edukativne igračke.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2022 09:18