Sa sezonom u turističkim središtima diljem obale skaču i cijene u kafićima, restoranima, ali i na tržnicama te lokalnim trgovinama. Reporteri Slobodne Dalmacije napravili su đir po Splitu, Zadru, Šibeniku i Korčuli te provjerili koliko je skupo jesti i piti usred ljeta u Dalmaciji.
U svakom slučaju, ni ne pokušavajte u Korčuli ići na pizzu bez četiri 'mažuranića' u džepu. Ma, ponesite vi, za svaku sigurnost, i 'starčevića sa sobom'.
Ovaj izračun odnosi se na prosječno četveročlanu obitelj, a u nastavku pogledajte cijene koje smo prikupili i pokušajte zbrojiti koliko bi vas koštala tura za ekipu u centru Splita, ručak s obitelji u kakvom zadarskom restoranu ili spiza za pošteni ručak na nekoj od tržnica ili peškarija...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....