PRODULJEN ROK

Do 15. srpnja prijave zainteresiranih za organizaciju radionica za mlade novinare o EU temama

Riječ je o pilot-projektu koji će se u prvoj fazi, uz Hrvatsku, provoditi u još 9 EU država članica

Europski parlament

 Frederick Florin/AFP

Europski parlament produljio je do 15. srpnja 2022. rok prijave na natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema. Riječ je o pilot-projektu koji će se u prvoj fazi, uz Hrvatsku, provoditi u još 9 EU država članica (Belgiji, Bugarskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu i Španjolskoj).

Kako su izvijestili iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, ugovorom su obuhvaćene sljedeće posebne usluge: organizacija i provedba programa osposobljavanja novinara o EU temama (do dva puta godišnje); odabir sudionika; komunikacijske aktivnosti i aktivnosti djelovanja u zajednici.

Cilj radionica je medijskim djelatnicima u ranoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta kako bi široj publici mogli što bolje pojasniti EU teme i kontekstualizirati EU sadržaj. Namjera je da se na taj način potiče jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja, istaknuli su.

Ovaj je natječaj otvoren za pravne subjekte koji imaju dokazano iskustvo u medijskoj djelatnosti i organizaciji treninga za medijske profesionalce (mentorstvo).

Prijave se podnose elektroničkim putem do 15. srpnja 2022., a više informacija i dokumenti dostupni su na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:26