PROJEKTNI DAN

Centar izvrsnosti: učenici izlažu svoje radove koje su marljivo kreirali 12 subota u godini

U Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije uključeno je 430 djece i 109 mentora u četiri programa kroz 12 subota

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

 Centar izvrsnosti SDŽ

I ove godine polaznici Centra izvrsnosti matematike, novih tehnologija i informatike te prirodoslovlja, zadnju radnu subotu u školskoj godini obilježit će Projektnim danom koji će se održati 9. travnja u III. gimnaziji/ Prirodoslovnoj školi u Splitu.

Prilika je to da učenici izlože svoje radove koje su marljivo kreirali svih 12 subota u godini, a događaj je otvoren za javnost, poručuju iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

- Ovo je prilika da naši polaznici jedni s drugima, svojim roditeljima, nastavnicima, kolegama i svima zainteresiranima podijele komadić iskustava koje su prikupljali tijekom godine. Za sve koje zanima što se to događa u programima Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, naši polaznici pripremili su prezentacije, plakate, projekte, kvizove i igre, a spremni su odgovarati i na sva pitanja – izjavio je ravnatelj Ivica Zelić.

Polaznici će svoje radove izložiti u atriju III. gimnazije/Prirodoslovne škole Split, od 10 do 12 sati. Budući da uskoro kreću testiranja za nove polaznike Centara izvrsnosti u školskoj godini 2022./2023., ovo je idealna prilika za upoznavanje s aktivnostima Centra izvrsnosti – istaknuli su pozivajući, uz rodbinu i prijatelje djece, sve zainteresirane koji žele vidjeti nešto drugačije, pozitivno i kreativno da se pridruže Projektnom danu.

U ovom trenutku u Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije uključeno je 430 djece i 109 mentora u četiri programa kroz 12 subota i još 2100 djece u okviru tri izvanastavna programa s 300 mentora. O tome je Ivica Zelić govorio i na nedavno održanoj konferenciji koju je u Splitu organizirala zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko pod nazivom „Obrazovanje kao ključ društvenog i gospodarskog napretka“.

- Cilj je ukazati koliko je potrebno da Republika Hrvatska kroz centre izvrsnosti radi s mladim, darovitim učenicima i koliko još možemo učiniti kroz europska sredstva za sve one koji će u budućnosti Republiku Hrvatsku voditi ka putu tehnološkog napretka i korištenju svih fondova. Ključna poruka za mlade je da ostaju ovdje i da se, bez obzira gdje žive, bilo na udaljenim otocima, ili u Dalmaciji, Slavoniji, Baranji, i kroz europske fondove može čitav njihov potencijal razviti za dobrobit Republike Hrvatske – izjavila je Željana Zovko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:53