PODLOGA ZA PROCVAT AKTIVNOSTI

Projekt Šibensko-kninske županije: Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku

Ukupna vrijednost projekta bila je 3.459.847 eura, od čega bespovratnih 2.278.177 eura, a vlastitih 746.644 eura

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante

Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku - 2. faza, projekt je koji je Šibensko-kninska županija prijavila u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Projekt se provodio u Šibeniku, u uvali Minerska, od veljače 2017. godine do srpnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 3.459.847 eura, od čega bespovratna 2.278.177 eura, a vlastitih 746.644 eura.

Drugom fazom projekta turističke valorizacije kanala sv. Ante u Šibeniku kroz uvođenje novih (informativno-edukacijskih) sadržaja, edukaciju posjetitelja koju provode za to posebno osposobljeni zaposlenici javne ustanove, infrastrukturno opremanje i promociju, povećao se obrazovni kapacitet i atraktivnost destinacije te se ojačala svijest posjetitelja i šire javnosti o važnosti očuvanja bioraznolikosti Značajnog krajobraza Kanal luka u Šibeniku. Izgradnjom posjetiteljskog centra u kanalu sv. Ante stvorila se podloga za razvoj poduzetničke aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta kroz indirektne efekte projekta. Nova atraktivna posjetiteljska žarišna infrastruktura na temelju koje lokalna mala i srednja poduzeća u turističkom i ostalim vezanim sektorima mogu razvijati svoju aktivnost pridonosi rastu lokalnog gospodarstva i smanjenju nezaposlenosti.

image

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante

Posjetiteljski centar preuzima i funkciju glavnog prijemnog punkta posjetitelja cijelog ovog područja, pa tako i tvrđave sv. Nikole koja je 2017. godine upisana na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Osim što je projektom ovaj prostor zaštićen, kroz edukativne sadržaje uspješno je javnosti predstavljeno bogatstvo biološke raznolikosti.

image

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante

U sklopu projekta pripremljena su tako četiri verificirana tematska programa edukacije za različite skupine djece i odraslih. Svi programi imaju pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i rješenje Ministarstva znanosti.

Nositelj projekta bila je Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, a partneri Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije

image

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:23