ULOG U BUDUĆNOST GRADA

Crikvenica - grad sretne djece i ugodnog življenja

Nova podružnica vrtića Radost predstavlja novu fazu razvoja Crikvenice. Riječ je o investiciji od 2,1 milijun eura

Dugogodišnji investicijski ciklus ulaganja u predškolsko i školsko obrazovanje

Nova podružnica Dječjeg vrtića Radost riješit će problem prekapacitiranosti i smanjiti liste čekanja. Gradnja je počela u rujnu, a završetak se očekuje u proljeće 2025. godine.

Dvije jasličke i tri vrtićke skupine (od kojih su jedna jaslička i jedna vrtićka već privremeno uspostavljene u objektima u Jadranovu i Crikvenici) te osam novih radnih mjesta otvorit će novi vrtić čija je gradnja u crikveničkom Gornjem kraju počela s prvim danima rujna, odmah nakon špice turističke sezone. Gradnja će potrajati osam mjeseci te se očekuje da objekt s radom počne s pedagoškom godinom 2025./2026.

Ulaganje u budućnost grada

“Gradnja vrtića predstavlja novu fazu razvoja Crikvenice. Novom podružnicom vrtićki kapaciteti crikveničke Radosti bit će povećani za 68 djece, a gradnja vrtića stajat će 2,1 milijun eura te će se smanjiti ili u potpunosti ukloniti liste čekanja. Ponosni smo što ćemo povećati dostupnost ranog i predškolskog obrazovanja te olakšati roditeljima usklađivanje poslovnih i privatnih obveza. Ova nova podružnica neće samo riješiti trenutačne probleme s kapacitetom, nego će pružiti dugoročnu korist cijeloj našoj zajednici. Jedva čekamo vidjeti djecu kako uživaju u novim prostorijama. To je ulaganje u budućnost našeg grada”, istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Dakle, u proljeće sljedeće godine Crikvenica će dobiti modernu i funkcionalnu predškolsku ustanovu, prilagođenu potrebama djece i roditelja koji više uoči početka pedagoške godine ne bi trebali strahovati hoće li uspjeti dijete upisati u vrtić.

Ivona Matošić Gašparović naglašava da je gradnja nove podružnice Dječjeg vrtića Radost nastavak intenzivnog investicijskog ciklusa u objekte predškolskog i školskog obrazovanja koji traje već desetak godina, čime se nastoji osigurati najbolje uvjete odrastanja i školovanja za djecu i mlade. Grad koji se brine za mlade ne mora brinuti za svoju budućnost.

“Ovaj projekt promatramo u kontekstu ulaganja u obitelji, mlade i budućnost našeg grada. Dugogodišnjim investicijskim ciklusom nastojimo stvoriti optimalne uvjete za odrastanje i školovanje naše djece. Radujemo se pozitivnim promjenama koje će ovaj vrtić donijeti našem gradu, vjerujući da će to biti temelj za daljnji razvoj i napredak Crikvenice. Nova podružnica ne samo da će olakšati trenutačne izazove zbog kapaciteta, nego će i dugoročno unaprijediti kvalitetu života u cijelom gradu”, rekla je Matošić Gašparović.

Razvoj u svim segmentima

Dječji vrtić Radost svoj rad temelji na suvremenom pristupu odgoju i obrazovanju te uz redovni provodi i niz drugih programa. Naime, redovni program podrazumijeva jasličke i vrtićke skupine za određene dobne skupine djece. Osim njega, crikvenički vrtić provodi i Montessori program, program za darovitu djecu i program za djecu s teškoćama koji uključuje stručni individualni rad.

“Grad Crikvenica se posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija u svim svojim segmentima i razinama, od komunalne, društvene i prometne infrastrukture do obrazovanja i sporta. Razvijamo i realiziramo projekte koji će grad učiniti ljepšim, boljim, učinkovitijim i gospodarski naprednijim kako bi se omogućio ugodan i lijep život stanovnicima i bolji standard života. Primjenom novih i digitalnih tehnologija i rješenja jačamo grad kao učinkovitiji servis građanima te se razvijamo kao pametni grad. Grad Crikvenica sva svoja ulaganja u djecu, mlade, infrastrukturu, turizam i društveni život radi kako bi i nadalje bio mjesto ugodnog življenja i poželjno mjesto dolaska svih ljubitelje crikveničke rivijere i njezinih ljepota”, zaključuje Ivona Matošić Gašparović.

Gradnjom i opremanjem pet dnevnih boravaka u novoj podružnici crikveničkog vrtića smanjit će se liste čekanja, povećati postotak upisane djece te poboljšati organizacija i provedba predškolskog odgoja na području grada.

image

Gradnja će potrajati osam mjeseci te se očekuje da objekt s radom počne 2025./2026.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:34