Na čelu ljestvice

Wiener postao lider u životnom osiguranju

Zanimljivo je da Wiener osiguranje u životnom osiguranju u prošloj godini bilježi pad premije od 4,3 posto, no kako je ukupni pad premije na tom tržištu kod nas 13,6 posto, Weiner je preuzeo lidersku poziciju
Jasminka Horvat Martinović
 Ronald Gorsic/Cropix

Zaračunavši u prošloj godini bruto premiju od 973 milijuna kuna, što čini rast od 5,7 posto u odnosu na 2019., Wiener osiguranje VIG, prema izvješću tog osiguravatelja, pozicioniralo se na četvrto mjesto vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po ukupnom premijskom prihodu i prvi put izbilo na čelo ljestvice najuspješnijih u prodaji životnog osiguranja.

- Iza nas je zaista izazovna i zahtjevna godina, no uspjeli smo zadržati kvalitetu usluge za klijente i partnere te donositi dobre odluke kako bismo se prilagodili novoj situaciji - ocijenila je u osvrtu na poslovnu 2020. predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG Jasminka Horvat Martinović. Istaknula je i da je tvrtka u prošloj godini otvarala nova radna mjesta te širila prodajnu mrežu.

U Wieneru ističu da je u segmentu neživotnih osiguranja kompanija u prošloj godini ostvarila rast premije od 20,1 posto u odnosu na prethodnu godinu, što, napominju, predstavlja najveći rast na tržištu. Najveći udio u ukupnoj premiji ovog osiguravatelja, prema objavljenom izvješću, odnosi se na životna osiguranja (53,6 posto) te na osiguranja motornih vozila (udjel od 18,1 posto). Dobit tvrtke u 2020. iznosi 49 milijuna kuna.

Zanimljivo je da Wiener osiguranje u životnom osiguranju u prošloj godini bilježi pad premije od 4,3 posto, no kako je ukupni pad premije na tom tržištu kod nas 13,6 posto, Weiner je preuzeo lidersku poziciju.

- U ovoj godini planiramo daljnji razvoj i osnaživanje prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima - brokerima, agencijama i Erste bankom kao strateškim partnerom - najavila je Jasminka Horvat Martinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:52