Inicijativa

PIK Vinkovci poziva male proizvođače da se prijave za otkup i plasman kroz Konzum

Otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

PIK Vinkovci i najveći domaći trgovački lanac Konzum pokrenuli su inicijativu kojom žele pomoći malim poljoprivrednicima koji zbog izvanrednih mjera svoje proizvode trenutno ne mogu plasirati na tržnice. Kako domaći OPG-ovci ne bi trpjeli još veće financijske štete pozivaju iz da svoje proizvode plasiraju putem maloprodajne mreže Konzuma.

- PIK Vinkovci imaju iznimno dobru i korektnu suradnju s više od 500 kooperanta godišnje s područja istočne Slavonije kao i cijele Hrvatske. Putem pet otkupnih centara koji strateški pokrivaju poljoprivrednu proizvodnju cijele Hrvatske, godišnje otkupe više od 20.000 tona voća i povrća. Ponosimo se našim doprinosom cjelovitom razvoju te očuvanju tradicijskih i prirodnih vrijednosti jer svakodnevno zadovoljavamo potrebe ljudi za kvalitetnom i lokalnom hranom na tržištu Hrvatske. U suradnji s Konzumom, našim postojećim i budućim kooperantima, koje ovim putem još jednom pozivamo da nam se pridruže, sigurno ćemo i dalje ispunjavati našu osnovnu poslovnu misiju, a to je isporuka kvalitetnih domaćih proizvoda svim našim kupcima – komentirao je inicijativu Vlado Čondić Galiničić, izvršni direktor poljoprivrede Fortenova grupe.

Fortenova grupa inicijativu je pokrenula u suradnji s Poljoprivrednom komorom i Ministarstvom poljoprivrede, a plasman će se realizirati putem distributera koji će otkupljivati njihove proizvode pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete. Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe, pak, naglašava kako je Fortenova grupa u ovom projektu kroz PIK Vinkovce osigurala otkup, a kroz Konzumovu maloprodajnu mrežu, plasman hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

- Na taj način smo u ovim izazovnim trenucima, kroz ključne segmente našeg poslovanja napravili važnu poveznicu i platformu za očuvanje male hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Ujedno smo još jednom pokazali našu ukupnu stratešku orijentaciju prema hrvatskoj proizvodnji i time dali važan doprinos budućnosti hrvatske poljoprivredne proizvodnje. Osiguravanjem alternativnog distribucijskog i prodajnog kanala, u okolnostima provođenja rigoroznih mjera prevencije širenja korona virusa, dokazujemo koliko su nam mali obiteljski poljoprivredni proizvođači i OPG-ovci važan poslovni partner. Uz to, šaljemo i poruku o vrijednostima koje dijelimo, a to su važnost kupnje hrvatskih proizvoda, usmjerenje na samodostatnost nacionalne i lokalne proizvodnje te jačanje domaćih lanaca opskrbe – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Naime, među ključnim poljoprivrednim kulturama koje će PIK Vinkovci otkupiti od malih poljoprivrednika našle su se lubenice, kupus, krumpir, dilja, krastavac, salata, kelj, poriluk, rajčica, kao i jabuke, tikvice, grožđe, patlidžan, šparoge, peršin, blitva, luk, paprika, ali i ostale kulture. Kako navode iz kompanije, otkup voća i povrća realizirat će se prema unaprijed definiranim standardima kvalitete, a sa svim novim kooperantima će se napraviti ugovor o suradnji kojim će se definirati ugovorni odnosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:38