LafargeHolcim Award

Otvoren međunarodni natječaj za projekte održive gradnje

Prijave za glavnu kategoriju natječaja uključuju održive građevinske projekte u naprednoj fazi projektiranja
LafargeHolcim Award
 LafargeHolcim Award

Natječaj za projekte održive gradnje LafargeHolcim Award, otvoren je za vodeće projekte etabliranih stručnjaka, kao i hrabre ideje Sljedeće generacije koji rješenja održive gradnje spajaju s izvrsnošću u arhitekturi. Šesti ciklus međunarodnog natječaja otvoren je do 25. veljače 2020. Ukupan fond nagrada iznosi dva milijuna dolara za projekte i koncepte u prvom redu iz arhitekture, projektiranja, urbanog planiranja, materijala i tehnologije gradnje te srodnih područja.

Prijave za Glavnu kategoriju natječaja LafargeHolcim Awards uključuju održive građevinske projekte u naprednoj fazi projektiranja, s velikom vjerojatnošću realizacije čija izgradnja ili izrada nije smjela početi prije 1. siječnja 2019. godine. Kategorija Sljedeće generacije traži vizionarske koncepte projektiranja i smjele ideje u početnoj fazi dizajna, uključujući istraživački rad. Za sudjelovanje u ovoj kategoriji autori ne smiju biti stariji od 30 godina. Studenti i mladi stručnjaci mogu se prijaviti i u Glavnu kategoriju natječaja s projektima koji su dostigli napredni stupanj projektiranja.

Nezavisni stručni žiri u pet geografskih regija svijeta ocjenjuje prijave koristeći pet sveobuhvatnih kriterija Zaklade LafargeHolcim for Sustainable Construction. Kriteriji obuhvaćaju inovacije i prenosivost; etičke standarde i društvenu uključenost; učinkovitost resursa i okoliša; ekonomsku održivost i kompatibilnost; i kontekstualni i estetski utjecaj. Natječaj promiče kružno razmišljanje i smanjenje emisije CO2 u svim disciplinama. Natječaj otkriva ideje s najvećim potencijalom za rješavanje današnjih izazova sve veće urbanizacije i poboljšanja kvalitete života.

Podnošenje prijava na natječaj je besplatno i mora biti napravljeno na engleskom jeziku pomoću web-obrasca kako bi se osigurale informacije o autorstvu, sažetak projekta, tehničke pojedinosti, kao i slike projekta ili ilustracije. Zaklada LafargeHolcim Foundation od 2003. godine unapređuje razgovore o održivoj gradnji, uglavnom kroz ovaj natječaj, najznačajnije svjetsko natjecanje za održivo projektiranje. Zaklada je inicijativa LafargeHolcima, svjetskog lidera u građevinskim materijalima i rješenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 02:25