PRIMJENJIVA RJEŠENJA

LafargeHolcim suosnivač MIT Konzorcija za klimu i održivost

Prihvaćajući znanstveni pristup klimatskoj akciji, LafargeHolcim je preuzeo obećanje da će postati neto nula tvrtka
 Riccardo Milani/AFP

LafargeHolcim je suosnivač MIT Konzorcija za klimu i održivost, predstavljajući industriju građevinskih materijala, s ciljem ubrzavanja klimatske akcije kroz inovaciju. Pridružili su se utjecajnim vođama ostalih sektora kako bi s vrhunskim istraživačkim timovima Sveučilišta MIT, Cambridge, razvijali primjenjiva rješenja za klimatske promjene.

“Usmjeren sam na gradnju budućnosti s neto nula ugljikovim otiskom, potičući inovativna i održiva rješenja u gradnji, koji su učinkoviti i za ljude i za planetu. S obzirom na hitnoću današnje klimatske krize, nijedna organizacija ne može sama pružiti rješenje. Zato sam ponosan što smo se pridružili ovom savezu lidera iz drugih sektora i znanstvenih partnera da zajedno pojačamo našu klimatsku akciju”, kaže Jan Jenisch, glavni izvršni direktor LafargeHolcima.

Konzorcij vodi Fakultet inženjerstva Sveučilišta MIT koji će pokrenuti studente, profesore i istraživače širom tog sveučilišta. Članovi konzorcija radit će na ubrzanju masovnih, stvarnih rješenja za prijetnju klimatskih promjena. Ciljevi konzorcija uključuju ublažavanje klimatskih promjena, smanjenje barijera za primjenu tehnologija, ubrzanje ukidanja aktivnosti velikog ugljikovog otiska, usmjeravanje investicija gdje se postiže najveća učinkovitost i brzo širenje najboljih praksi.

Pridruživanje ovom konzorciju još je jedan korak na LafargeHolcimovom putu za izgradnju neto nula budućnosti, kao svjetskog lidera u inovativnim i održivim građevinskim materijalima i rješenjima. Prihvaćajući znanstveni pristup klimatskoj akciji, LafargeHolcim je preuzeo obećanje da će postati neto nula tvrtka, a kroz partnerstvo s organizacijom Science-Based Targets initiative odredit će plan akcija, prvi u industriji proizvodnje cementa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:18